Oud-GroenLinks-wethouder Financiën bepleit terugkeer betrouwbare overheidsbanken
Oud-GroenLinks-wethouder Financiën bepleit terugkeer betrouwbare overheidsbanken (Foto: Jurgen Hillaert)

GroenLinks Veenendaal wil salarisplafond

Veenendaal - Niet alleen landelijk, maar ook lokaal voert GroenLinks actie tegen exorbitante salarissen. GroenLinks Veenendaal vindt het ongepast dat salarissen van directies en besturen van door de gemeente gesubsideerde stichtingen en organisaties ongebreideld kunnen groeien. Belastinggeld is primair bedoeld voor de uitvoering van specifieke taken en niet voor salarisverhogingen van besturen en directies.

GroenLinks Veenendaal bepleit ook een besparing op de bestuurkosten. Als er vijf in plaats van vier wethouders komen, is een salaris van 80% van de landelijke norm het uitgangspunt. Verder wil GroenLinks een besparing op de kosten van recepties en representatie.

Meten met twee maten

Verder stelt GroenLinkss dat er een einde moet komen aan het 'meten met twee maten', waarbij hard opgetreden wordt als er iets misgaat bij mensen met een uitkering, maar huisjesmelkers of frauderende ondernemers de dans ontspringen.

Oud-GroenLinks wethouder Financiën Henk Roor doet tevens een pleidooi voor de terugkeer van betrouwbare overheidbanken als alternatief voor de private banken.

Het credo van GroenLinks Veenendaal: ''Zoals Plato al zei, wie rijk wil zijn, moet niet zijn vermogen vermeerderen, maar zijn hebzucht verminderen.''

Meer berichten
Shopbox