Veenendaal Schoonweken
Veenendaal Schoonweken (Foto: Rebekka Andes)

Schoon genoeg

Veenendaal - Van 19 maart tot en met 29 maart 2018 worden in Veenendaal verschillende schoonmaakacties gehouden.

Met elkaar aan de slag om Veenendaal zwerfvuilvrij te maken. De gemeente Veenendaal en Stichting Veenendaal Schoon organiseren gezamenlijk deze schoonmaakweken. Alle basis- en middelbare scholen van Veenendaal zijn uitgenodigd om mee te doen.

Tot nu toe hebben 420 leerlingen en begeleiders van de basisscholen SBO De Windroos, De Grondtoon, De Plantage en de Rehobothschool zich aangemeld. Verder doet in deze weken het Christelijk Lyceum Veenendaal mee in het kader van hun project Schoonbeloond.

Ook de Milieuploeg van Dagactiviteitencentrum De Ontmoeting Reinaerde en de groep ' Samen de weg op' van dagbesteding Zideris doen mee aan de schoonmaakacties.

Tijdens de landelijke Opschoondag op zaterdag 24 maart zal in de wijk Franse Gat, in samenwerking met de bewonerscommissie ’t Franse Gat, een grote opruimactie worden gehouden. Leden van het college, raads-, commissie-, jongerenraadsleden zijn hiervoor uitgenodigd.

Startpunt: Wijkcentrum Plein Zuid, Dr. Colijnstraat 70 (ingang Dr. de Visserstraat); 10.00 uur: Inloop met koffie/thee/limonade en uitdelen van opruimartikelen en 10.30 uur startsein. Om 11.45 uur afronding van de werkzaamheden en terug naar het startpunt. Om 12.00 uur afsluiting met een consumptie en een presentje voor de kinderen.

Bewonerscommissies, scholen, sportverenigingen, scouting, ondernemers, kerken of u als buurtbewoner: iedereen kan meedoen om Veenendaal in zijn eigen leefomgeving zwerfvuilvrij te maken. Zo werkt men mee aan een schoner Veenendaal. De opgave voor een schoonmaakactie kan worden doorgegeven via het contactformulier op de website van www.veenendaalschoon.nl

Meer berichten
Shopbox