De leden van het nieuwe koor Nostalgia. Nieuwe aanwas is zeer welkom. (Foto: Gertjan van Capellen)
De leden van het nieuwe koor Nostalgia. Nieuwe aanwas is zeer welkom. (Foto: Gertjan van Capellen)

Koor Nostalgia in Veenendaal zoekt dames

Door Gertjan van Capellen

Veenendaal - Veenendaal heeft een grote dichtheid als het gaat om koren. Is er nog wel ruimte en behoefte aan nog een koor? We vragen het aan Hetty van Schuijlenburg als we met haar in zalencentrum Aller Erf zitten op een vrijdagmiddag. Dat is dé middag waarop steevast door het koor wordt geoefend. Zij vertelt over het nieuwste koor van Veenendaal dat zij onder haar hoede heeft.

Vrijwillig en kosteloos

"Er zijn weinig koren die vrijwillig en kosteloos nostalgische liedjes laten horen. Liedjes als 'Het kleine café aan de haven', 'Als de lente komt dan stuur ik jou tulpen uit Amsterdam' en 'Kleine Greetje uit de polder'", aldus Hetty.
Zo stond ze ook aan de basis van twee andere koren waarvan het ene nu V'allure heet en nu dus Nostalgia. V'allure is alom in Veenendaal en de regio bekend. Het organiseren is haar wel toevertrouwd.
Waarom nostalgische liedjes vragen we haar? Daarover zegt ze: "Nostalgische liedjes roepen een verlangen op naar vroeger naar de 'goede oude tijd', gevoelens van jeugdsentiment en en vervlogen herinneringen". Hetty zegt verder: "Het genre zal vooral de ouderen onder ons aanspreken.''
Sinds oktober 2017 wordt er in Aller Erf elke vrijdagmiddag van 14.00 tot ongeveer 15.30 uur geoefend door het achttal dat wordt bijgestaan door een accordeoniste. Beiden hebben hun sporen in de koorzang ruimschoots verdiend.
De intentie van de woordvoerder Hetty van Schuijlenburg is helder: het koor is op zoek naar nieuwe leden om een verdere slag te kunnen maken. Een openbaar optreden komt dan steeds dichterbij. Eerst maar eens flink oefenen.

Daarom haar oproep: "Dames die zich aangesproken voelen zijn van harte welkom, leeftijd speelt geen rol en ons motto is: als je zingen kan, zing dan met ons mee.
Het plezier staat tijdens de optredens voorop!''

Reageren: 0318-516826, g.vanschuijlenburg@casema.nl

Meer berichten
Shopbox