Arco van Elst is nu ruim anderhalf seizoen de hoofdtrainer van v. v. Veenendaal. (Foto: Co Keulstra)
Arco van Elst is nu ruim anderhalf seizoen de hoofdtrainer van v. v. Veenendaal. (Foto: Co Keulstra)

VV Veenendaal: 'Speciale wedstrijd tegen de buren'

Door Co Keulstra
VEENENDAAL – Arco van Elst is nu ruim anderhalf seizoen de hoofdtrainer van v. v. Veenendaal. Bij zijn aantreden vorig seizoen, hadden de geel/blauwen een flinke achterstand opgelopen. Arco maakte het mogelijk om 24 wedstrijden niet meer te verliezen. Op de laatste speeldag stonden ze nog één punt achter op de kampioen,

"Dit seizoen hebben we voor de winterstop 19 punten gehaald uit 12 wed-strijden en stonden we als de 6e op de ranglijst. En de eerste wedstrijd na de winterstop verloren we van Zelos uit Zelhem met 2-1. De derby tegen de buren is altijd een speciale wedstrijd. "
SV Panter heeft 10 punten uit 10 wedstrijden gescoord en staan op de 11e plaats op de ranglijst. Ondanks de koude zaterdag was er veel publiek bij de derby. Ze zagen een matige wedstrijd, waarbij beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. De scheidsrechter had het duel strak in de hand. Veenendaal had vaak de bal en het geluk aan haar zijde toen doelman Dennis Diepeveen van SVP de bal uit zijn handen liet glippen. Jordy van Olderen was er als de kippen bij en scoorde de 1-0 diep in de tweede helft. De doelman van SVP had net voor het rustsignaal nog een panterachtige sprong in huis om een strak schot in de linker hoek te keren. In de tweede helft kwam er geen verandering in het spelbeeld. Net voor tijd kreeg de thuisploeg een penalty toegekend, die benut werd door Luc van de Graaf. Uitslag 2-0.

Selectie

Van Elst heeft een selectie van 21 spelers, inclusief twee langdurig geblesseerden: "Eigenlijk beschik ik nu over 17 selectiespelers. We trainen veel op positiespel en trainen altijd met de bal. De ploeg is jong, ik heb één speler van 31 jaar. Ze kunnen nog beter worden en dat gaan we ook proberen."
Eigenlijk wilde Arco van Elst stoppen met het trainen. Hij is op latere leeftijd vader gewor-den van twee heerlijke kinderen en wilde daar zijn energie insteken. Maar toen v.v. Vee-nendaal bij hem kwam, heeft hij toch weer ja gezegd. Het is dan ook een beetje 'zijn' club. Hij was 17 jaar toen hij zicht bij v.v. Veenendaal meldde. Hij heeft er als speler 31 mooie jaren gekend (hij kwam van Candia'66) en was eerder trainer van de oudste voetbalclub van Veenendaal.
Arco van Elst heeft zijn contract met Veenendaal met een jaar verlengt. Assistent trainer Gert van Grootveld heeft te kennen gegeven ook nog een jaar aan te blijven. De technische Commissie heeft gesprekken gevoerd met de spelersgroep en de trainer en heeft het besluit genomen om verder te gaan met elkaar. Onder Van Elst promoveerde v.v. Veenendaal via de nacompetitie naar de derde klasse.

Meer berichten