Trees van Haarst, bestuurder van Patrimonium woonservice. Zij vertelt over het eeuwfeest van de woningcorporatie die over het hele jaar gevierd en herdacht wordt. (Foto: PR)
Trees van Haarst, bestuurder van Patrimonium woonservice. Zij vertelt over het eeuwfeest van de woningcorporatie die over het hele jaar gevierd en herdacht wordt. (Foto: PR)

Eeuw Patrimonium in Veenendaal: dat laten ze zien!

Veenendaal - Op 17 oktober bestaat Patrimonium woonservice 100 jaar. Een mijlpaal om te laten zien en om te vieren. We gaan hierover in gesprek met Trees van Haarst, bestuurder Patrimonium woonservice.

"In de papieren editie van de Rijnpost treft u elke maand een pagina met daarin 10X10 jaar beschreven vanuit de historie, zegt Trees. Maar 2018 wordt vooral ook het jaar om vooruit te kijken en de toekomst dichterbij te halen. Daarvoor gaan we allerlei (Veense) activiteiten organiseren. Een belangrijk onderdeel wordt het schrijven van het nieuwe ondernemingsplan 2019-2022. ''De eerste 4 jaar van de volgende 100 jaar'', zegt zij met een glimlach. ''Dat gaan wij natuurlijk samen met onze huurders doen. Input halen voor de toekomst van Patrimonium bij de mensen waarvoor wij bestaan".

Missie en thema's

Met de nieuw beschreven missie 'Wij dragen samen bij aan fijn wonen van mensen in de Veenendaalse samenleving' gaat Patrimonium in 2018 naar haar huurders toe. Over thema's als betaalbaarheid, woonlastenverlaging, beschikbaarheid woningen, energiebesparing en CO2 neutraal gaan de medewerkers van Patrimonium met haar huurders in gesprek om uiteindelijk het ondernemingsplan en de toekomst van Patrimonium beschrijven. Trees van Haarst gaat samen met medewerkers van Patrimonium in de komende periode bij huurders op de koffie. "Voor wat lekkers wordt gezorgd'', laat Trees weten. ''In gesprek zijn met onze huurders is het belangrijkste, gaat zij verder. Luisteren naar wat de ideeën zijn. Zij weten als geen ander wat er leeft in hun woning, hun wijken en in Veenendaal. Met hen willen wij zorgen dat 'fijn wonen' mogelijk is.

Digipanels

Binnenkort gaan we digipanels organiseren, geven we huurders een podium en voor de zomer houden we een groot diner waar we in gesprek gaan en gaan stemmen over onze toekomst. Ook de jeugd wordt niet vergeten en als klap op de vuurpijl hebben we natuurlijk ook de grote dag; 100 jaar Patrimonium. Wat wij dan gaan doen blijft nog een verrassing". Ook is Patrimonium haar dienstverlening aan het verbeteren en uitbreiden. Mijn Patrimonium is daar een voorbeeld van. Trees: ''Online zaken met ons regelen, de eerste 1000 huurders hebben hierover een brief ontvangen om voor de eerste keer in te loggen. We gaan stap voor stap alle huurders een brief sturen om ze uit te nodigen naar 'Mijn Patrimonium' te gaan, om daar gemakkelijk, snel en veilig online zaken met ons te regelen.'' Tot slot: ''Huurders die graag met ons meepraten, meedoen en/of leuke ideeën hebben kunnen dat via 100jaar@patrimonium.nl laten weten".

Meer berichten