De presentatie van het theaterprogramma afgelopen zaterdag in de Cultuurfabriek.
De presentatie van het theaterprogramma afgelopen zaterdag in de Cultuurfabriek.

Theater bij de Buren is deze week groots van start gegaan

Veenendaal - Deze week is de verspreiding begonnen van de programmagids van 'Theater bij de Buren'. Het overzicht van alle locaties en van alle deelnemende artiesten is verkrijgbaar op tal van adressen in Veenendaal. Met de distributie van het officiële programma, komt 'Theater bij de Buren' ook op deze manier dichterbij.

Het evenement staat genoteerd voor zaterdag 10 maart. Met de manifestatie presenteert zich een bonte parade van tientallen artiesten op eveneens tientallen adressen in een groot aantal wijken in Veenendaal. 'Theater bij de Buren' wordt georganiseerd onder de vlag van het Kunstplatform Veenendaal.

Tweede stap

De verspreiding van de programmagids is dit jaar de tweede concrete stap die de organisatie heeft gezet om 'Theater bij de Buren' handen en voeten te geven. Stond 2017 in het teken van het optuigen van de organisatie en het werven van gastvrije huiskamers en deelnemende artiesten, in deze eerste maanden van 2018 treden de voorbereiders van het evenement meer en meer naar buiten. Met de culturele manifestatie op zaterdag 10 maart vanzelfsprekend als het ultieme hoogtepunt. Zo ontving de organisatie in januari de kleine dertig Veenendaalse families die hun huis openstellen om en de uitvoerende artiesten en de nieuwsgierige bezoekers ruimte te bieden voor hun bijdragen aan 'Theater bij de Buren'. De 'Buren' werden geïnformeerd over praktische zaken rond het evenement en namen onder meer het sponsorpakket in ontvangst, beschikbaar gesteld door Albert Heijn (Passage/Corridor). Het pakket omvat onder meer koffie, thee, koek en frisdrank. Met deze bijdrage worden 'de huiskamers' in de gelegenheid gesteld om deelnemers aan 'Theater bij de Buren' op een gastvrije manier te verwelkomen. De huiskameraanbieders namen vorige maand ook flyers in ontvangen, om letterlijk buurtgenoten uit te nodigen voor de voorstellingen. Mede-organisator Freddie Titjen stelt dat buren daarmee elkaar niet alleen een leuke middag kunnen bezorgen. 'Buurtgenoten komen op deze manier ook met elkaar in contact. Sterker nog, ze komen op een informele manier bij elkaar over de vloer.

Overzicht

De programmagids van 'Theater bij de Buren' biedt een overzicht van alle deelnemende locaties en artiesten. De locaties zijn met behulp van een plattegrond van Veenendaal in beeld gebracht. Een handige lijst biedt bovendien een overzicht van alle adressen en artiesten die op de betreffende locatie op 10 maart 2018 driemaal een optreden verzorgen. Uit het gevarieerd aanbod kan de liefhebber zelf een cultureel rondje samenstellen. Van pop tot klassiek, van hiphop tot gedichten, van toneel tot musical.
Elk optreden neemt een half uur in beslag. Diane van Galen vertelt: 'Voor iedere artiest of artiestencombinatie is een passende huiskamer gezocht en gevonden. De ene huiskamer biedt ruimte aan tien bezoekers, de andere heeft een omvang voor dertig bezoekers. Zo hebben we solisten en groepen heel mooi over de woonkamers kunnen verdelen.'

Belangrijk om te weten: de voorstellingen beginnen om 14.00 uur, om 15.15 uur en om 16.30 uur.
Alle voorstellingen zijn gratis.

Meer berichten