De hoofdmacht van de Veenendaalse 3e klasser VRC komt zaterdag in eigen huis in actie tegen Redichem. (Foto: Henk Jansen)
De hoofdmacht van de Veenendaalse 3e klasser VRC komt zaterdag in eigen huis in actie tegen Redichem. (Foto: Henk Jansen)

GVVV tegen koploper Katwijk

Veenendaal - Geen competitievoetbal voor GVVV. De Veenendaalse 2e Divisionist maakt zich op voor de class van zaterdag 17 februari als op sportpark Panhuis aan ''de blauwe' zijde koploper Katwijk de tegenstander is. Een treffen waarin de ploeg van trainer Niek Oosterlee wellicht weer in goede doen is om de titelkandidaat pootje te lichten.

GVVV neemt op de ranglijst in de Tweede Divisie een 4e stek in. De laatste weken liet de ploeg wat punten liggen. Katwijk, dat uit 20 wedstrijd 48 punten bij elkaar speelde, lijkt op de titel af te stevenen. De Veenendaalse ploeg heft maar liefst 16 punten minder, maar maakt nog steeds deel uit van de subtop. In het Veenendaalse kamp wordt op een grote publieke belangstelling gerekend. De wedstrijd op sportpark Panhuis kent een aanvangstijd van 15.30 uur.

Uitwedstrijd

Ook De Merino's kwam niet in actie voor de competitiepunten. De ploeg van trainer Henne Oostermeijer hervat zaterdag 17 februari de competitie met een uitwedstrijd tegen LRC. Bij winst in Leerdam kan de Veenendaalse 1e klasser weer naar boven kijken. De ploeg moet in staat om de overwinning in de stad van de glasblazers te pakken. In de 2e klasse G (Oost) kwam alleen De Valleivogels in actie. Dat speelde de uit derby in Ede tegen de nummer twee van de ranglijst Blauw Geel'55. De wedstrijd eindigde in een 3-2 overwinning voor Blauw Geel'55. De Scherpenzeelse ploeg speelt zaterdag andermaal een uitwedstrijd. Dan is VSCO'61 de tegenstander. In dezelfde klasse gaat vv Renswoude, dat amechtige pogingen doet om uit de onderste regionen weg te komen, gaat op bezoek bij VVOP in Voorthuizen, dat drie punten meer heeft.

VRC, uitkomende in de 3e klasse A (Oost), maakt momenteel deel uit van de subtop. Maar de ploeg van Van Rijswijk wil zicht houden op de kopgroep. Afgelopen weekeinde kwamen de racers niet in actie. Het Renkumse Redichem is zaterdag 17 februari de tegenstander op Spitsbergen. VRC verloor eerder dit seizoen de uitwedstrijd en heeft dus wat goed te maken.

Scherpenzeel
tegen ESA

Scherpenzeel - vv Scherpenzeel heeft haar zinnen gezet op de titel in de 2e klasse G (Oost). De ploeg van trainer Dik Peters van Ton kwam afgelopen weekeinde niet in actie Dat doet het wel zaterdag 17 februari als het in eigen huis ESA Rijkerswoerd uit Arnhem ontvangt. Geen makkelijke opponent voor de Scherpenzelers op weg naar naar succes. Aanvang: 14.30 uur.

Veenendaal
klopt sv Panter

Veenendaal - De Veenendaalse class tussen vv Veenendaal en sv Panter, de twee naaste buren, is geëindigd in een 2-0 overwinning voor de ploeg trainer Arco van Elst. Door deze winst blijft vv Veenendaal deel uitmaken van de subtop in de 3e klasse A (Oost). Voor vv Veenendaal staat zaterdag de uitwedstrijd tegen Dieren op het programma. sv Panter gaat op bezoek bij het Nijmeegse Uni vv. vv Advendo'57, dat in dezelfde klasse uitkomt wist de uitwedstrijd bij Dieren te winnen. De ploeg van trainer Jan Fljuit maakt momenteel een goede periode door en klimt derhalve gestaag op de ranglijst. De ploeg gaat zaterdag op bezoek bij De Treffers in Groesbeek.

Meer berichten