Een van de weinige aanvallen van Capelle op het doel van DOVO-doelman Rodney Ubbergen. Een aanval die niets opleverde, zoals dat de hele wedstrijd het geval was. (Foto: Henk Jansen)
Een van de weinige aanvallen van Capelle op het doel van DOVO-doelman Rodney Ubbergen. Een aanval die niets opleverde, zoals dat de hele wedstrijd het geval was. (Foto: Henk Jansen)

DOVO speelt ver onder de maat

In de derde thuiswedstrijd, en met een oud prof, te weten Dominique Kivuvu, in de gelederen moest de derde achtereenvolgende thuiswedstrijd van de Veenendaalse 3e Divisionist de eerste drie punten opleveren. Tegenstander was Capelle, de nummer voorlaatst op de ranglijst. En in een vrije saaie partij voetbal stond er na 90 minuten voetbal een 0-0 stand op het scorebord op sportpark Panhuis.

Veenendaal - Trainer Gert Kruys moest het in deze wedstrijd stellen zonder de broers Patrick. Gedurende de partij werd vooral het gemis van de snelle aanvaller Joshua Patrick gevoeld. Hij liep vorige week een blessure op. Nieuw in de ploeg is Dominique Kivuvu, oud prof, die bij tal van betaalde clubs speelde en als speler van een Roemeense club in de Champions League nog in een actie kwam tegen Bayern München. De lange middenvelder oogde in zijn spel als Mario Balotelli, speler van Manchester United. Dezelfde tred en vooral in de eerste helft veel de bal opeisend.

Weinig creatief

Van de zijde van DOVO was het voetbal weinig creatief. Er waren maar weinig goed lopende aanvallen en combinaties. Capelle legde het accent op de verdediging en plaatste zo nu en dan een snelle tegenaanval. Maar doelman Ubbergen hoefde niet echt in te grijpen. Na 45 minuten werd een bloedeloze eerste helft afgefloten. In de tweede helft, waar Leon Toonen de plek had ingenomen van Salim Amarzgiou, probeerde DOVO wel meer de aanval te zoeken. Maar gevaarlijk werd het niet. Na 70 minuten werd Kivuvu gewisseld voor Quincy Arends. Die liep, zonder dat er een tegenspeler in de buurt was, een blessure op en werd gewisseld voor Ariën Bakkes. De bloedeloze partij eindigde in 0-0.

Meer berichten