inschrijven voor de lessen bij Argos kan via: info@argos-dance.nl. De lessen bij Argos  starten vandaag. (Foto: Co Keulstra)
inschrijven voor de lessen bij Argos kan via: info@argos-dance.nl. De lessen bij Argos starten vandaag. (Foto: Co Keulstra) (Foto: Henk Jansen)

Rennen, springen, rollen en gooien

Een peuter ontdekt de wereld om zich heen en is daarbij constant in beweging. Nijntje en de KNGU hebben een leuk beweegprogramma voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar ontwikkeld. Met gevarieerde oefeningen en spelletjes leren peuters en kleuters de basis van bewegen. Argos Dance begint Bewegen met Nijntje op woensdag 7 februari in het Ontmoetingshuis in Oost.

VEENENDAAL – "In alle lessen worden vier onderdelen aangeboden", vertelt docente Daniëlle. Alle oefeningen zijn makkelijk aan te passen op het niveau van het kind. Iets makkelijker, iets moeilijker, alles is mogelijk. Elke les is net iets anders. Er blijft herkenning en herhaling in zitten, want dat is erg belangrijk op deze leeftijd."

Vaardigheden

Argos Dance start met het beweegdiploma 1 voor de jongste kinderen van 2 tot 4 jaar. Er is ook een beweegdiploma 2 voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar. De vaardigheden die kinderen op jonge leeftijd meekrijgen via de Nijntje beweeglessen nemen ze overal mee naar toe. Of ze nou gaan turnen, hockeyen, zwemmen of voetballen. Ze krijgen meer zelfvertrouwen en nemen een sportieve levensstijl aan. Kinderen die aan de lessen deelnemen boeken vooruitgang op motorisch, fysiek, mentaal en cognitief terrein. Marjolein Tibben is moeder van Thom (2,5): "Ik vind het Nijntje Beweegdiploma een fantastisch initiatief. Ik heb het idee dat de lessen een belangrijke bijdrage leveren aan de motorische ontwikkeling van Thom. Hij is enthousiast en heeft meer zelfvertrouwen. Hij verlegd zijn grenzen." De oma van Lieke (3) vertelt: "Heerlijk om met mijn kleindochter lekker te gaan bewegen. Het plezier straalt er elke keer weer van af. Mooi om te zien dat bewegen onder jonge kinderen wordt gestimuleerd door het Nijntje Beweegdiploma. Het is een echte beloning voor spelenderwijs met plezier bewegen." Voorzitter Bert van de Scheur: "Vroegtijdig goed leren bewegen heeft ook invloed op het opnemen, het begrijpen en het verwerken van kennis. Daarnaast draagt het Nijntje Beweegdiploma bij aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden, omdat de lessen in groepsverband plaatsvinden. Bij de uitreiking van het Beweegdiploma ontvangt het kind een mooie badge voor op de gymkleren en een leuk Nijntje Beweegboek met spelletjes, kleurplaten en informatie over het diploma." De lessen worden gegeven door Daniëlle Meijbaum. Zij is bevoegd om de Nijntje beweeglessen te geven. Ze geeft ook peuterles bij Argos. De Nijntje Beweeglessen vinden plaats in het Ontmoetingshuis in Veenendaal Oost en beginnen vandaag van 10.00 tot 11.00 uur. De lessen eindigen op 27 juni.

Meer berichten