Hugo Rijken, die met MKB Accountans/VCV overtuigend afrekende met Cito, zet hier een scorend blok neer. (Foto: Sanne Westerterp)
Hugo Rijken, die met MKB Accountans/VCV overtuigend afrekende met Cito, zet hier een scorend blok neer. (Foto: Sanne Westerterp) (Foto: Sanne Westerterp)

VCV maakt gehakt van buurman

Door Sanne Westerterp

Veenendaal - Het niveau van de volleyballers van MKB Accountants/VCV is sinds de winterstop een stuk stabieler. De Veenendaalse mannen hadden afgelopen weekeind geen kind aan volleybalbuurman Cito uit Zeist (25-16, 25-22, 25-15). ,,Ja; het begint nu op 'echt volleybal' te lijken," erkent coach Hans Seubring met een knipoog.

Dat de opwaartse lijn is ingezet blijkt ook uit het aantal toeschouwers dat op zaterdag sporthal West in loopt voor de wedstrijden van VCV. Zaterdag zag het publiek hoe de mannen in het rood met een goede servicedruk, stabiele passing en prima blokkering de eerste set zonder problemen naar zich toetrokken. Hugo Rijken was met een paar rake klappen aan het net de uitblinker in deze set. Ondanks de sterke start van de wedstrijd was het begin van de tweede set matig.

,,Het was even slappe hap. Deze set namen we ook onnodig risico met onze opslag, Cito had al genoeg moeite met zichzelf, wij hoefden de bal eigenlijk alleen maar in te brengen," vertelt Seubring, die einde set weer eens speeltijd gaf aan jongeling Bart van Gilst. ,,Bart traint hard en goed en is bovendien ontzettend fit. Dit is zijn beloning voor zijn harde werken." De 20-jarige Van Gilst verliet vorig seizoen zijn club in Bilthoven om in Veenendaal als libero aan de slag te gaan.

Jammer

,,Natuurlijk is het voor mij jammer dat Wouter Pilon nu wegens zijn schouderblessure deze positie bekleedt, maar ik snap de keuze wel. We hebben Wouter gewoon nodig in de pass. Ik ben blij dat ik in dit duel twee keer ben ingebracht als passerloper; hier moet ik het nu van hebben en in welke rol ik dan speel maakt me niet zoveel uit." De spelers van VCV herpakten zich na de slappe start en knokten zich terug in de set, die met 25-22 werd gepakt. Opvallend was dat de communicatie en coaching tussen de spelers tijdens de rally's beduidend meer aanwezig was dan eerder. Dit tot genoegen van trainer Seubring, die zijn mannen in de derde periode een ruime 25-15 op het scorebord zag zetten en in zijn handjes kon knijpen.
''We zijn goed uit de winterstop gekomen en hebben de smaak te pakken, " glundert hij ter afsluiting.

Derby

Het was een echte derby in Veenendaal, waarbij met name Cito-speler Thijs Pietersen en VCV-speler Rowan van Vreede af en toe flinke emotie in het veld toonden. Hugo Rijken kreeg een gele kaart en meerdere malen werd de scheidsrechtersstoel bezocht, na discutabele beslissingen. Zo zagen de toeschouwers een levendig duel, waarbij Cito echter nooit echt kans had om het controlerende VCV de pas af te snijden.

Meer berichten