Activiteiten op de Stadsstrand blijven straks mogelijk. (Archieffoto: Nico van Ginkel)
Activiteiten op de Stadsstrand blijven straks mogelijk. (Archieffoto: Nico van Ginkel)

College maakt keuze uit plannen stadsstrand

Veenendaal - De toekomst van het stadsstrand houdt de gemoederen in Veenendaal bezig. Na het succes van de afgelopen jaren, moet er een meer definitieve beslissing over dit stukje van het centrum worden genomen.

Op de expertmeeting van 17 januari werden zes plannen gepresenteerd. Dit, tezamen met de vooraf gestelde criteria, vormde de input voor het college om een voorkeursmodel te bepalen. De voorkeur gaat uit naar een plan waarin het stadsstrand bij de gracht behouden blijft, het strand goed aansluit bij de looproutes en met name aan de zijde van de Tuinstraat beperkt wordt gebouwd. Op 8 februari organiseert de gemeenteraad een stadsgesprek over het stadsstrand. Tijdens dit gesprek worden de 6 plannen en het voorkeursmodel van het college getoond.

Iedereen welkom

Tijdens het stadsgesprek, dat plaatsvindt in de raadzaal van het gemeentehuis (aanvang 19.30 uur) is iedereen welkom om te reageren op de plannen. In de week van 12 februari wordt het voorstel in de raadscommissie behandeld. Daarna staat het onderwerp op de agenda voor de raadsvergadering van 22 februari. Het voorkeursmodel sluit aan bij de ambities van Vitale Winkelstad! en het masterplan Brouwerspoort.

De looproute door het centrum wordt afgerond en het stadsstrand vormt hierin een logisch groen rustpunt, waar ook ruimte is voor het houden van evenementen. Het stadsstrand sluit aan op het aanwezige water van de Brouwersgracht. Wethouder Stroobosscher: "We zijn er op deze manier in geslaagd om een voorkeursmodel te maken dat de waarde van het huidige stadsstrand centraal stelt en ook ruimte blijft bieden aan de initiatieven uit de samenleving. Maar ook de juiste voorwaarde creëert voor het goed functioneren van een groot deel van centrum.''

De exacte inrichting van het stadsstrand kan in een later stadium worden bepaald.

Hierbij worden de omgeving en andere betrokken partijen betrokken.

Meer berichten