Manon Berendsen (26) uit Ochten is vast van plan om de titel Miss Beauty of Gelderland 2018 binnen te halen. (Foto: Esmee Hendriks)
Manon Berendsen (26) uit Ochten is vast van plan om de titel Miss Beauty of Gelderland 2018 binnen te halen. (Foto: Esmee Hendriks)

Manon Berendsen naar finale Miss Beauty of Gelderland 2018

Door Esmee Hendriks

Ochten/Veenendaal - In haar privéleven is ze fulltime secretaresse bij een makelaarskantoor in Veenendaal, maar sinds kort is ze ook de strijd aangegaan voor de titel Miss Beauty of Gelderland 2018. Manon Berendsen (26) uit Ochten is zich volop aan het voorbereiden op de finale om deze titel te bemachtigen.

Haar avontuur begon eigenlijk een jaar geleden toen zij voor de eerste keer meedeed binnen deze competitie. Zij werd uitgenodigd voor de castingdag, maar kreeg niet de kans om te participeren in de finale. ''Ik had me al ingeschreven wanneer ik eigenlijk nog uit moest zoeken wat een missverkiezing precies inhoudt.''

Modellenwerk?

Toch heeft ze besloten om zich nogmaals in te schrijven. ''Vroeger is er al regelmatig tegen mij gezegd; 'Waarom ga je geen modellenwerk doen?'.

Maar daar wilde ik eigenlijk nooit iets van weten. Ik dacht dit is niet iets voor mij en ik was ook wel verlegen. Toen ik eenmaal wat ouder was ben ik me er toch iets meer in gaan verdiepen. Uiteindelijk ben ik het ook uit gaan proberen en dat vond ik toch wel heel erg leuk.'' Haar tweede poging werpt zijn vruchten af, aangezien zij na deze castingdag samen met zeventien andere vrouwen werd verkozen tot Finalist Miss Beauty of Gelderland 2018. Dit is de voorronde voor Miss Beauty of The Netherlands 2018.

''Het leuke aan deze ervaring vind ik dat het juist meer is dan alleen modellenwerk. Bij modellenwerk is het vooral catwalk lopen en fotoshoots doen. Bij een missverkiezing moet je ook echt je innerlijk laten zien. Het engst vond ik de Engelse vragenronde. Ik kan best wel goed Engels, maar er zitten acht juryleden naar je te kijken. Je wil je best doen, je bent een beetje zenuwachtig en dan is het snel schakelen van Nederlands naar Engels.''

Genoeg tijd

Manon heeft nog genoeg tijd om zich voor te bereiden op de finale. ''Wij krijgen onder andere een catwalktraining, een social media training en sportdagen.''
Ze hoopt natuurlijk dat ze wint, maar dat is niet het enige wat ze uit deze ervaring hoopt te halen. ''Ik hoop mezelf verder te kunnen ontwikkelen, meer zelfvertrouwen te krijgen. En ik hoop mezelf beter te kunnen presenteren, dat is natuurlijk wel belangrijk.''

Een volgende keer kan zij niet meer meedoen door haar leeftijd. ''Ik hoop dat ik hier heel ver mee kan komen. Wie weet worden er via andere finalisten deuren geopend. Dan wordt ik geen Miss Beauty of Gelderland, maar kom ik in een hele andere situatie terecht.

Ik ben heel benieuwd wat er nog op mijn pad komt.'' De finale is op 21 april 2018 in de Veluvine in Nunspeet.

Meer berichten