Vertegenwoordigers van NVVH-Vrouwennetwerk doneerden het museum hun Jaarproject. Voorzitter Theo van Hardeveld neemt de cheque in ontvangst. (Foto: Nico van Ginkel)
Vertegenwoordigers van NVVH-Vrouwennetwerk doneerden het museum hun Jaarproject. Voorzitter Theo van Hardeveld neemt de cheque in ontvangst. (Foto: Nico van Ginkel)

Jaarproject 2017 van NVVH-Vrouwennetwerk voor aanschaf schilderij museum

Veenendaal - Voorzitter Theo van Hardeveld en secretaris Annemiek Schweinsberg-Kools van Museum Veenendaal werden op 30 januari verrast met een bijdrage van NVVH-Vrouwennetwerk Veenendaal. De donatie wordt ingezet bij de poging om het schilderij 'Ochtendstemming bij Veenendaal' van P.J.C. Gabriël te verwerven.

NVVH-Vrouwennetwerk is een niet verzuilde, niet politiek gebonden vrouwenorganisatie die in Veenendaal al ruim 50 jaar actief is. Ieder jaar wordt een Jaarproject geselecteerd.

Voor telkens een ander project liefst in Veenendaal, wordt een klein bedrag uit de jaarlijkse contributie bestemd. Daarnaast wordt er tijdens de Midwinteravond gecollecteerd voor dat Jaarproject. De definitieve bestemming wordt per jaar bepaald op de ledenvergadering.

Jubileum

Museum Veenendaal vierde in 2017 het 25-jarig jubileum en liet weten fondsen te willen verwerven om het schilderij van Haagse School-schilder Gabriël te kunnen aankopen. Dat was reden genoeg om het Jaarproject 2017 deze bestemming te geven. Voorzitter Theo Hardeveld is blij met de donatie. Immers: vele kleintjes maken een groot geheel.
P.J.C. Gabriël is een gerenommeerd schilder uit de Haagse School. Schilders uit deze stroming trokken er op uit om in de natuur zelf de landschappen in al hun kleurschakeringen op het doek vast te leggen. Gabriël heeft op zijn reizen ook Veenendaal bezocht en hij heeft in onze omgeving diverse tekeningen en schilderijen gemaakt.

Museum Veenendaal heeft in zijn collectie een potloodtekening en een schilderij met zicht op Veenendaal gezien vanaf De Klomp. ''Het zou geweldig zijn om weer een prachtig kunstwerk te kunnen toevoegen aan de collectie van het museum in Veenendaal, de plaats waar de kunstwerken tot stand zijn gekomen,'' aldus Annemiek Schweinsberg.

De vertegenwoordigers van het netwerk werden hartelijk ontvangen in het museum. Uiteraard kregen ze een rondleiding en bewonderden de net geopende expositie met als thema 'Nostalgie en Lingerie'.

NVVH Vrouwennetwerk Veenendaal is een onderdeel van een landelijke vereniging met een lange historie. In 2012 bestond de landelijke vereniging 100 jaar en kreeg daarom onder meer het predicaat Koninklijk. De modernisering staat het oude vertrouwde karakter van bewustwording en gezelligheid niet in de weg. Wie een kijkje wil nemen kan van september tot en met mei kennismaken op de contactochtend op de eerste woensdag van de maand om 09.30 uur in het gebouw van Eltheto aan de Fluitersstraat.

Meer berichten