Leerlingen van PC basisschool De Schakel in Veenendaal-west voerden dinsdagmiddag hun lustrumstuk op. (Foto's: Sanne Westerterp)
Leerlingen van PC basisschool De Schakel in Veenendaal-west voerden dinsdagmiddag hun lustrumstuk op. (Foto's: Sanne Westerterp)

De Schakel viert lustrum met musical Mowgli

Veenendaal - basisschool De Schakel vierde dinsdag haar 35-jarig bestaan. Het werd op school een onvergetelijke feestdag, met als hoogtepunt de opvoering van musical Mowgli door de eigen leerlingen voor enthousiaste familieleden en vrienden in de gymzaal.

Proef gesteld

Gespannen en enthousiast keken de kinderen van De Schakel al weken uit naar de dag van het lustrum. Juf Marieke Nellestijn-van Engelenburg, die deel uitmaakt van het organisatieteam, vertelt: ,,Theaterbureau Spring kwam om de kinderen gisteren binnen één dag de musical te leren. Natuurlijk hadden de leerlingen met een grotere rol de tekst en rol al wel ingestudeerd, maar bij de meeste kinderen werd het geduld dus flink op de proef gesteld." De kinderen repeteerden de hele dag, waardoor het dagelijkse broodje thuis werd vervangen door een pannenkoek op school. De voldane en trotse gezichten die het publiek 's middags trakteerden op een prachtige voorstelling waren de ultieme beloning van een feestelijke dag. ,,Dat was de insteek," vertelt juf Marieke. ,,We wilden alle leerlingen op een leuke manier betrekken bij ons jubileum."

Doelstellingen

Rob Meinster, voor de kinderen beter bekend als 'meester Rob', genoot zichtbaar tijdens de feestdag. Voordat het volgende lustrum over vijf jaar wordt gevierd heeft de directeur een aantal doelstellingen: ,,We willen ons ochtend- en middagconcept verder uitbouwen; 's morgens geven wij de basisvakken, 's middags ligt de aandacht op wereld oriënterend leren. Ten tweede willen we meer toekomstgericht gaan werken, bijvoorbeeld door nog meer gebruik te maken van computers. Tot slot is ons plan om in samenwerking met Kwink en collega-school De Grondtoon een kindcentrum te worden, waar kinderen tot en met twaalf jaar terecht kunnen. Straks bieden we opvang voor de allerkleinsten en buiten- en naschoolse opvang voor de basisschoolkinderen in onze school.

Meer berichten