Michiel van Zanten (m) kijkt de situatie eerst nog even aan voordat hij de bal speelt. (Foto's: Martin Brink/Rijnpost)
Michiel van Zanten (m) kijkt de situatie eerst nog even aan voordat hij de bal speelt. (Foto's: Martin Brink/Rijnpost) (Foto: Martin Brink)

Eindelijk weer winst voor SKF korfbal

Veenendaal - Een gedreven spelend SKF wist eindelijk weer eens twee punten te behalen. De Meeuwen uit Putten werd in de SKF-hal met 28-26 verslagen. De overwinning was zwaarbevochten en werd uitbundig gevierd. Nadat De Meeuwen nog op 0-2 was gekomen, trok SKF halverwege de eerste helft het duel resoluut naar zich toe, gesteund door behoorlijk wat publiek.

SKF liep zelfs uit naar een voorsprong van 8 punten (15-7) maar kon die royale stand niet vasthouden tot de rust. De Meeuwen kwam dichterbij, ook omdat de vakken iets anders neergezet werden (de lange Lieveke Meiling werd naar het andere vak gebracht om tegen SKF's lange dame Vera van Ekris te spelen). Bij rust was het 16-12. Na rust scoorde captain Daniël van Munster meteen twee keer, maar daarna was SKF het even kwijt.

Terug

De Meeuwen kwam terug tot 18-18 en was weer helemaal in de wedstrijd. Coach Steven Brink beantwoordde de wissel van De Meeuwen door Vera van Ekris naar het andere vak te dirigeren. Nadat De Meeuwen zelfs even op voorsprong kwam, werd bij een 22-22 stand good-old Michiel van Zanten, bijnaam twee meter zeven, door Steven Brink ingebracht. Van Zanten speelt tegenwoordig in SKF 3, maar bleek nog steeds van waarde te kunnen zijn. Met zijn rebounds en twee doelpunten had hij een belangrijk aandeel in de slotfase waarin SKF de wedstrijd toch naar zich toetrok.

Euforie

De euforie was groot na de 28-26 zege. Het gat met nummer laatst Sporting Trigon, groeide met deze zege naar een redelijk geruststellende 4 punten. Omhoog kijkende zag SKF Fiks ook twee punten pakken en dus blijft het gat met rechtstreekse handhaving 3 punten, met nog 4 wedstrijden te gaan. SKF staat nu 7e hetgeen aan het eind van het seizoen een beslissingswedstrijd tegen een andere nummer 7 zou betekenen.

Aanstaande zaterdag speelt SKF een echte 4 punten wedstrijd tegen Fiks in Oegstgeest. Winst zou betekenen dat SKF de druk er vol op zet, bij verlies zal de ploeg zich dan vrijwel zeker neer moeten leggen bij een beslissingswedstrijd.

Scores SKF: Daniël van Munster 8, Bart Mast 6, Sytse de Jong 4, Vera van Ekris 3, Tessa van den Bos 3, Michiel van Zanten 2, Carly Matser, Ilse van Ekris.

Meer berichten