Foto: Quarijn

Winnaar QuaRijn Innovatieprijs

Veenendaal - Op maandag 8 januari tijdens de QuaRijn nieuwjaarsbijeenkomst heeft Mirjam Hagen, bestuurder van QuaRijn, de winnaars van de Innovatieprijs bekend gemaakt. De wereld om ons heen verandert en QuaRijn verandert graag mee. Daarom is de Innovatieprijs in het leven geroepen, om de medewerker met het beste idee om onze diensten en organisatie te vernieuwen en te verbeteren, extra te waarderen.

De jury heeft de inzendingen beoordeeld op de criteria: het vernieuwend karakter, de impact die het heeft, de overdraagbaarheid, de mate van samenwerken en duurzaamheid. De jury heeft gekozen voor de innovatie “Beweegbibliotheek” van de beweegagogen Miriam van Kessel en Martin Falkenberg. Zij ontvangen een bedrag 2.000 euro om hun Beweegbibliotheek in uitvoering te brengen en een persoonlijke cheque van 500 euro.

Het doel van de beweegbibliotheek is om zorginstellingen (dagcentra, verzorgings- en verpleeghuizen) uit te dagen tot bewegen, middels het aanreiken van materiaal en ideeën. Bewegen is belangrijk voor het welzijn van onze oudere cliënten. Het daadwerkelijk in beweging krijgen van de cliënt is een vak apart. Materiaal en ideeën zijn een veel gehoord struikelblok om daadwerkelijk te gaan bewegen. Door een tas met materialen aan te bieden en de daarbij behorende beweegtips, is de drempel om te gaan bewegen lager. De tassen worden door de beweegagoog verwisseld, op die momenten is er de mogelijkheid om vragen te beantwoorden. Ben je als zorgorganisatie geïnteresseerd in een abonnement op de beweegbibliotheek? Neem dan contact op voor meer informatie met Martin Falkenberg via M.Falkenberg@QuaRijn.nl.

Meer berichten
Shopbox