Kostbaar verlies SKF tegen Pernix

Veenendaal - SKF Korfbal leed zaterdag een kostbare nederlaag in Leiden tegen Pernix. Na de 27-21 nederlaag zit SKF serieus in de degradatiezorgen.

SKF had voor aanvang nog volop vertrouwen in een goede afloop. De laatste wedstrijd voor de feestdagen was gewonnen. Maar dat vertrouwen gold ook voor Pernix, dat in die wedstrijdronde koploper OVVO/De Kroon de eerste nederlaag bezorgde. SKF begon voortvarend aan de wedstrijd en pakte een 1-4 voorsprong. Daarna was het echter Pernix dat zich met veel strijd terugknokte in de wedstrijd. Via 6-6 werd het 13-11 bij rust.

In de tweede helft pakte Pernix goed door, schoot steeds zuiverder waar SKF juist te veel kansen nodig had om tot doelpunten te komen. En hoewel Pernix pas in de slotfase wegliep naar het uiteindelijke verschil van 6 doelpunten, is SKF nooit dichterbij gekomen dan 2 punten.

Een kostbare nederlaag, zeker gezien het feit dat de verenigingen in de middenmoot punten pakten. SKF, voorlaatste, moet inmiddels een gat van 3 punten overbruggen om de veilige zesde plaats te bereiken. Komende zaterdag reist SKF opnieuw af naar Leiden, voor de uitwedstrijd tegen Sporting Trigon. Die ploeg staat puntloos onderaan, maar gezien het wedstrijdbeeld in de door SKF gewonnen thuiswedstrijd, zal het geen makkelijke opgave worden. 

Scores SKF: Bart Mast 7, Sytse de Jong 5, Daniël van Munster 3, Carly Matser 3, Björn Hubers 2, Tessa van den Bos.
 

Meer berichten

Shopbox