DOVO-doelman Rodney Ubbergen in de problemen tijdens een aanval van RKC-Waalwijk. (Foto: Henk Jansen)
DOVO-doelman Rodney Ubbergen in de problemen tijdens een aanval van RKC-Waalwijk. (Foto: Henk Jansen)

DOVO mist wat 'tandjes' tegen RKC

DOVO had het zichzelf in het nieuwe jaar makkelijk kunnen maken, om in een vriendschappelijke pot voetbal, in aanloop naar de herstart van de competitie, voor een tegenstander van een gelijkwaardig niveau te kiezen, maar het koos voor een echte hindernis. Voor Eerste Divisionist RKC-Waalwijk. En dat heeft de ploeg van trainer Gert Kruys geweten. Het verloor de wedstrijd op eigen veld kansloos met 4-0.

Veenendaal - DOVO miste wat 'tandjes' in de oefenpot tegen RKC Waalwijk. De tandjes van snelheid, balvaardigheid en in tactisch opzicht. Fysiek kon de Veenendaalse Derde Divisionist het ook niet bolwerken. Vooral Joshua Patrick, de snelle aanvaller, moet gedurende de gehele wedstrijd het gevoel hebben gehad tegen een muur te zijn opgelopen.

Coster

Geen Nando Wormgoor tussen de krijtlijnen, maar wel Nick Coster, de twee oud spelers van RKC Waalwijk. Spelers die al enige tijd het rood-wit van DOVO verdedigen. Coster is aan zijn laatste seizoen bij DOVO bezig. De middenvelder, liet een vrouwelijke supporter van de ploeg uit Waalwijk weten, is in of buiten het veld een man met twee attitudes. Zij sprak van een kort lontje als hij speelde. Een lontje dat ze nog steeds zag in zijn spel. Buiten het veld is hij volgens haar een leuke en vriendelijke man. Na bijna dertig minuten verliet Coster geblesseerd het veld. Na een fikse overtreding ging hij richting kleedkamer. DOVO begon kwiek en fris aan de wedstrijd tegen de nummer 15 van de ranglijst in de Eerste Divisie. Het zocht de aanval, zonder echter gevaarlijk te worden. Na een kwartier was het echter RKC Waalwijk dat de wedstrijd ging dicteren. DOVO moest terug. Ver terug. Dit tot ongenoegen van doelman Rodney Ubbergen. Door een te groot aantal spelers werd zijn zicht in zijn zestienmetergebied steeds beperkter. De Veenendaalse slotman verliet al na 15 minuten geblesseerd het veld. Zijn plek werd ingenomen door Tim van de Weerdhof. Die werd op zijn beurt in de 25e minuut voor het eerst gepasseerd. Het doelpunt werd echter afgekeurd vanwege een overtreding. In de 30e minuut kwam RKC Waalwijk na een vloeiende en snelle aanval wel op 1-0. Bij die stand werd aan de rust begonnen. De tweede helft was amper twee minuten oud toen Van de Weerd nummer twee uit het net kon halen. Drie minuten later werd 3-0 en in de 65e minuut 4-0. DOVO creëerde gedurende gehele wedstrijd geen serieuze doelkans. Het bleef bij 4-0. DOVO komt zaterdag 13 januari weer in actie voor de competitiepunten. Dan speelt het om 14.30 uur thuis tegen Magreb'90, de rode lantaarndrager in de Derde Divisie.

Meer berichten

Shopbox