Team de Burcht
Team de Burcht (Foto: Teus)

Floorbaltitel prooi voor de Burcht en het Erf

Veenendaal - Wel 20 teams uit groep 5 t/m 8 van de basisscholen uit Veenendaal deden donderdag 4 januari mee aan het 3 de Floorball toernooi van Fc Quicksticks in de prachtige sporthal Oost. Steeds meer scholen zijn enthousiast over dit goed georganiseerde toernooi. Het kan haast niet anders of meer scholen zullen teams inschrijven. Scholen kunnen alles overlaten aan Fc Quicksticks, die voor materiaal en begeleiders zorgt. Dit jaar waren de deelnemende scholen De Burcht, Tamim, Vuurvlinder, de Bron en Het Erf uit Veenendaal. Ze streden om de Oortman Rubber Cup 2018 georganiseerd door Fc Quicksticks.
Een echte floorball-arena, inclusief boarding. Groep 5/6 speelde met 4 spelers zonder keeper en groep 7/8 met drie spelers en een keeper . Na een korte uitleg van de spelregels konden de speler/sters, in hoofdzakelijk gemengde teams van jongens en meisjes, hun floorball-kwaliteiten tonen.
In het begin was het voor sommigen nog even wennen, maar door de eenvoudige spelregels hadden de spelers/sters vrij snel in de gaten hoe ze technisch en tactisch hun vaardigheden konden gebruiken om er uitdagende wedstrijden van te maken. Het bleek in beide categorieën wel dat een hockeyachtergrond wel voordelen bood. 's Morgens waren de groepen 5/6 aan de beurt. Het werd een finale tussen twee Burcht teams. Het Ned 6-tal won van de Vuurpijltjes. Dat betekende dat de Burcht voor de derde keer in successie won en de wisselbeker mocht houden. Gefeliciteerd Lynn, Kim, Kathijn, Tygo, Luca en Tom. In de categorie 7-8 werd het Erf winnaar. Ook vorig jaar won dit team, alleen hadden ze nu veel meer weerstand. De halve finale tegen de Burcht en de finale tegen de Vuurvlinder werden na shoot-outs gewonnen. Een topprestatie van Manon, Fenne, Robbin, Anna Marije, Brechtje en Rania. Ieder van de winnaars kreeg nog een medaille en voor alle andere deelnemers was er ook een sleutelhanger of een zweetbandje als herinnering. De maand januari mag iedereen die interesse heeft iedere woensdag van 18.30 tot 19.30 meetrainen in sporthal Oost. Zo zullen er zeker veel deelnemers een paar proeftrainingen mee gaan doen. Floorbal is een dynamische sport waarin iedereen zijn energie kwijt kan.

Meer berichten
Shopbox