Foto: Filmdepot

Aankomend weekend bij Filmhuis Veenendaal: Manchester By The Sea en Just Like Our Parents

Veenendaal - Manchester By The Sea, zaterdagavond in het Filmhuis, is een loodzwaar drama, maar met veel humor. Klusjesman Lee (een glansrol van Casey Affleck) is erg op zichzelf. De banden met zijn familie heeft hij verbroken. Dan overlijdt plotseling zijn oudere broer Joe (Kyle Chandler) en blijkt dat deze heeft laten vastleggen dat uitgerekend Lee de voogdij over Joe’s tienerzoon Patrick moet krijgen. Een taak die Lee vol tegenzin op zich neemt. Noodgedwongen keert hij terug naar geboorteplaats Manchester en wordt zo weer geconfronteerd met zijn familie en zijn niet zo fraaie verleden.

Just Like Our Parents, zondagmiddag te zien, is een ontroerend familieportret. Het leven van Roos (Maria Ribeiro) draait helemaal om haar dochters en haar ouders. Ze doet er alles aan om aan de verwachtingen van haar familie te voldoen, maar daarbij cijfert ze zichzelf totaal weg. Haar man is veel van huis en bemoeit zich amper met de opvoeding van de meisjes. Roos heeft haar grote droom toneelschrijver te worden laten varen en in plaats daarvan schrijft ze folderteksten voor badkamertegels. Al met al niet het creatieve, zinvolle leven wat ze voor ogen had. Dan komt haar moeder met een schokkende onthulling. Een keerpunt voor Roos; voortaan neemt ze de regie over haar leven in eigen hand.

Manchester By The Sea draait zaterdag 6 januari om 20.30 uur en Just Like Our Parents zondag 7 januari om 14.30 uur in Stiplounge, Kees Stipplein 6. Beide films met pauze. Reserveer snel je kaarten op www.filmhuisveenendaal.nl

Meer berichten

Shopbox