Logo rijnpost.nl


DJ Charly Bos (links) en J.P. Schenk van Brasserie De Plantage rekenen zondag 29 oktober weer op een vol huis tijdens de Soul- en 70-ties middag. (Foto: Henk Jansen)
DJ Charly Bos (links) en J.P. Schenk van Brasserie De Plantage rekenen zondag 29 oktober weer op een vol huis tijdens de Soul- en 70-ties middag. (Foto: Henk Jansen) (Foto: Henk Jansen)

Soul- en Seventies in De Plantage Veenendaal

Veenendaal - En andermaal hebben ze elkaar gevonden. DJ Charly Bos uit Veenendaal en J.P. Schenk, eigenaar van brasserie De Plantage op de Markt 8 in Veenendaal. Op zondag 29 oktober wordt de brasserie voor een deel ingericht als een odeon, een muziektempel waar de Soul- en Seventiesmuziek klinkt. Om 15.00 uur neemt DJ Charly Bos weer plaats achter het muziekpaneel om zowel de meest swingende muziek via cd en ook vinyl te draaien. De inloop is al vanaf 14.00 uur.

Twee jaar geleden hield Hennie Bos, niet alleen in het Veenendaalse bekend onder de naam DJ Charly Bos, die destijds onder meer furore maakte als discjockey in 'Old Inn' in Veenendaal en ook ver buiten de gemeentegrenzen bekendheid genoot, in De Plantage een Soulavond.

Hij verraste het publiek niet alleen muzikaal op echte soulmuziek, maar ook draaide hij vele historische nummers.

Swingend

Op zondagmiddag 29 oktober hoopt DJ Charly Bos hetzelfde succes te boeken met soul- en seventies. ''Terug naar de jaren '70. Muzikaal een swingende periode. Met zoveel mooie muziek. Tijdloze muziek ook. Muziek waar veel ouderen zoveel mooie herinneringen aan hebben. Die haal ik tijdens de Soul- en Seventiesmiddag weer naar boven'', zegt Hennie Bos. Hij weet zich op die middag geassisteerd door Jan Peter Geertman. ''Die muziek uit de jaren '70 mag ik nog steeds graag horen. Er zijn nummers bij waaraan ik nooit te vergeten herinneringen heb. En met mij hebben ook vele anderen mooie herinneringen aan die tijd. In die jaren '70 leefden we naar het weekeinde toe. Dagen om te stappen.

Elkaar te ontmoeten bij al die lekkere dansmuziek, een biertje te drinken en al lonkend de ogen goed de kost te geven. De eerste kus die onlosmakelijk bij een bepaald nummer hoort. Ik verwacht dus zondagmiddag 29 oktober een volle brasserie, met veel mensen met al die gelijkwaardige herinneringen. We gaan de brasserie voor een deel in stijl aankleden. Zo kan onder meer op een lichtgevende vloer gedanst worden. DJ Charly Bos gaat er met de Soul- en discomuziek weer een bijzondere muzikale middag van maken'', aldus Schenk, die bekend staat als ´J.P.´. Hij meldt tevens dat er na afloop een lekkere prijs beschikbaar is. Net zoals twee jaar geleden is er ook weer een live/optreden. Ook nu weer is dat de Reggaeband 'Intuition', die een aantal Soulnummers ten gehore brengt. Kaarten, 10 euro per stuk, zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de brasserie. Op de middag zelf kost een kaart 12,50 euro.

Zie verder companionevents.nl

Meer berichten

Shopbox