Logo rijnpost.nl


De zussen Annemieke en Gerrien van de Loosdrecht in hun winkel. (foto: Danny van Zeggelaar)
De zussen Annemieke en Gerrien van de Loosdrecht in hun winkel. (foto: Danny van Zeggelaar) (Foto: Danny van Zeggelaar)

Van de Loosdrecht terug op hun plek

VEENENDAAL - Van de Loosdrecht genietend roken is terug aan het begin van de Passage Corridor. De winkel moest weg vanwege de compleet nieuwe entree van de Passage, maar is nu verhuisd naar een pand tegenover hun oude stek.

Twee dagen na de verhuizing spreekt De Rijnpost met de zussen Annemieke en Gerrien van de Loosdrecht, eigenaren van Van de Loosdrecht, voor genieten roken. Alles is net verhuisd, maar de sigarengeur overheerst nu al in de winkel. Het ziet er strak uit. "Mooi geworden hoor", zegt een bezoeker. "Heel anders", klinkt er. De felicitaties zijn er voor de eigenaren van de winkel. Zelf moeten ze nog wennen aan hun nieuwe zaak. Een interview doen valt nog niet mee, met alle geïnteresseerden die even komen kijken.

Sigarenvormen

Vier maanden zat de iconische winkel in een ander pand in de Passage. Dat beviel op zich wel, maar de zussen zijn toch blij nu definitief naar een nieuw pand te zijn gegaan. Met een uitgebreider assortiment en een heel nieuw interieur. De kleur rood komt overal in de winkel terug. In de hoek staat een ouderwetse sigarenpers. En aan de wand van de sigarenlounge zijn de sigarenvormen teruggekomen. Er zitten zelfs sigarenvormen tussen van de bekende Veenendaalse merken Ritmeester en Panter: een herkenningspunt voor velen.

De kleur rood komt dus overal terug in de winkel. Het komt een beetje door een poster van het sigarenmerk Drew Estate, van Jonathan Drew. "Ik kwam 'm op internet tegen", zegt Annemieke. "De architect vroeg aan ons: 'wat vind je leuk?' Daar kwam een soort moodboard uit met onder meer deze poster. Die vond ik zo gaaf." De architect gebruikte de poster als inspiratiebron en heeft, zo lijkt het, de hele winkel rond die poster laten bouwen. Het past allemaal perfect bij de sfeer die de zussen willen uitstralen.

Rooklounge

Nieuw is de rooklounge. In hun oude winkel, schuin tegenover hun nieuwe pand, was daar geen ruimte voor. Nu is in de hoek een prettige zitplek gemaakt waar mensen op hun gemak hun gekochte sigaar kunnen roken, in een met een glazen wand afgesloten deel van de rest van de winkel. Gerrien: "Maar wij kunnen ook vriendenavonden organiseren om meer te weten te komen over sigaren , een sigarenproeverij of een workshop sigaren maken." In de hoek van de zaak staan kluisjes. Het zijn humidor's, waarmee sigaren vochtig blijven. "Als mensen die thuis niet hebben, kunnen wij ze voor ze wegleggen en op de juiste vochtigheid bewaren.

De winkel is behalve op zondag elke dag open van 8.30 tot 18.00 uur. Op maandag vanaf 13.00 uur, op vrijdagavond is koopavond en op zaterdag tot 17.00 uur.

Meer berichten

Shopbox