Logo rijnpost.nl


Hugo Borst op bezoek bij QuaRIjn

Veenendaal - QuaRijn organiseerde een informatiebijeenkomst over dementiezorg in Nederland met o.a. de initiatiefnemers van het manifest 'Scherp op Ouderenzorg' Hugo Borst en Carin Gaemers. Zij gingen in gesprek met Mirjam Hagen bestuurder QuaRijn, Jan Rietsema van Into D'mentia, Wethouder Hans Nijhof van gemeente Utrechtse Heuvelrug, dementiecasemanager Bernadet Visser en psycholoog Josephine Mul.

Vragen

Medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers van o.a. De Koekoek in Veenendaal mochten vragen stellen aan de panelleden. Iedereen was het erover eens dat mantelzorgers meer ondersteuning moeten krijgen door bijvoorbeeld dagbesteding of ontmoetingscentra eerder in te zetten. Daarnaast moet de samenwerking tussen de gemeente en zorgorganisaties nog beter worden om tijdig de juiste zorg te kunnen bieden aan cliënten en hun mantelzorgers. Ook heerst er nog een groot taboe rondom dementie waar we met z'n aan moeten werken.

Na afloop signeerde Hugo Borst zijn boeken en konden bezoekers de Virtual Reality dementiebril en dementiecabine van Into D'mentia bekijken. Wil je meer informatie over dementiezorg? Neem dan contact op met dementie casemanager Bernadet Visser via 06-82575461 of via de email naar B.Visser@QuaRijn.nl.

Meer berichten

Shopbox