Logo rijnpost.nl


MKB/Accountants VCV met de neus op de feiten gedrukt

Veenendaal - Afgelopen zaterdag stond er een flinke reis op het programma voor de Veenendaalse volleybalmannen. De tomtom leidde ons naar het mooie Bedum. Zo’n 2 uur vanaf ons centraal gelegen Veenendaal. Hier waren wij te gast bij DIO/Bedum. Na een lekker bord pasta, bij de plaatselijke Italiaan, kon er gestart worden!

IJzersterk

Wat er in de rode saus zat hebben we niet gevraagd, maar dat het zijn werk deed was absoluut te zien. De mannen van VCV startten ijzersterk. De Bedumnaren, Bedummers of gewoon Bedumse heren, werden met goed en snel spel onder druk gezet. Ondanks een hoog ‘eigen fouten gehalte’ kwam DIO bijna niet tot scoren. Wat bij MKB/VCV wél lukte! De passlijn van ‘de roden’ aangestuurd door Bart van Gilst deed zijn werk goed, zodat spelverdeler zijn veelscorende aanvallers feilloos wist te vinden. Dit mooi vertoonde spel zorgde voor een 18-25 setwinst voor MKB Accountants VCV

Wat hierna gebeurde leek niemand echt te weten. Was het overschatting? Een plotse black-out? Een toch niet zo goed werkende rode saus? Of simpelweg een gigantische off-day? In ieder geval was er in het tweede bedrijf geen schim meer over van het flitsende spel uit de eerste set. Waar de mannen van Hans Seubring nog zo overtuigend op het toneel verschenen, was het nu DIO/Bedum Heren 1 dat vleugels kreeg. Met 25-16 ging de tweede set verloren.

Ongelukje

Zo’n plotseling verlies in het tweede bedrijf had een ‘ongelukje’ moeten zijn. Je zou dan ook denken dat de scherpte en het vuur uit de eerste set weer dubbel en dwars in de heren naar boven zou komen. Maar ook in set 3 was het DIO/Bedum dat de boventoon voerde. In de slotfase van de set leek het nog even spannend te worden, maar door eigen fouten ging ook deze set naar de thuisploeg. De domper in het spel van MKB Accountants VCV leidde tot frustratie. Niets leek te werken en ook coach Seubring had al zijn time-outs in de laatste set alweer gebruikt om de mannen even goed met de neus op de feiten te drukken: “willen we wat, dan moet er nu wat gebeuren!”

Dit bleef ook deze laatste set uit (25-19). Met teleurstelling gingen de heren weer de auto in, terug naar Veenendaal. Deze teleurstelling kon echter in de 2 uur reistijd prima verwerkt worden tot het besef: dit nooit meer! Met deze gedachte gaan wij dan ook weer keihard aan de slag deze week om aanstaande zaterdag te knallen voor het thuispubliek!

Dit doen wij tegen tegenstander VoCASA uit Nijmegen. Om 18:45 uur is Sporthal West open en om 19:30 gaan we van start! U bent van harte uitgenodigd!

Meer berichten

Shopbox