Logo rijnpost.nl


Wandelend naar pianoconcerten bij Pianowandeling De Muzen

VEENENDAAL - Een middag vol muzikale klanken, dat is de Pianowandeling Plus van Muziekschool de Muzen. Op uiteenlopende locaties in en rondom het centrum van Veenendaal spelen zaterdag 28 oktober bijna 100 leerlingen van Muziekschool de Muzen hun muziek.

Jong en oud, gevorderde en beginnende spelers, bij de Pianowandeling Plus laat iedereen zich horen. Er wordt op tien verschillende locaties gespeeld en de bezoekers kunnen naar eigen voorkeur en eigen volgorde van de ene naar de andere locatie wandelingen. Zie het als een menukaart waaruit iedereen zijn eigen keuzes kan maken.

En het leuke is ook dat er niet alleen pianomuziek klinkt, maar ook bijvoorbeeld de harp, dwarsfluit, cello, viool en gitaar klinken. Er wordt ook gedanst en het Barokensemble treedt op.

Programma
Om 13.30 uur start de Pianowandeling Plus met een vrolijk openingsconcert in Spectrum: de drie pianodocenten van De Muzen, samen met de harpdocente, laten gezamenlijk van zich horen in een ludiek samenspel. Daarna barst de muzikaliteit ook op de locaties los, vanaf 14.20 uur klinkt overal live muziek.

Het publiek bepaalt zelf wanneer zij verder gaan naar een andere locatie. Bezoekers kunnen gewoon aanbellen, of binnenlopen als de deur al open staat. Na ieder optreden is er een pauze van 20 minuten. Maar ook tijdens de pauzes klinkt muziek. Op diverse en verrassende plekken in het centrum treden nog meer leerlingen van De Muzen op.

De Pianowandeling Plus wordt tussen 17.00 en 17.30 uur afgesloten in Spectrum, onder het genot van een drankje, hapje en natuurlijk een muzikale slotnoot.

Het bezoeken van alle optredens is gratis. Bekijk op www.muzenveenendaal.nl het volledige programma of haal vanaf maandag 23 oktober een programmaboekje af in Spectrum, te vinden aan het Kees Stipplein 72 in Veenendaal.

Meer berichten

Shopbox