Logo rijnpost.nl


Pupillen Honkbal Blue Socks sluiten thuiswedstrijden af met dikke winst

Veenendaal - Met een no-hitter van maar liefst 21-0 werd HCAW uit Bussum afgelopen zaterdag terug naar huis gestuurd. Vanaf het begin van de wedstrijd zaten de Socks er goed in, scherp in het veld en aanvallend aan slag. De pitching van de Socks konden de slagzone goed vinden, ze kregen geen honkslagen tegen en gooiden in drie innings 7 strikeouts.

In de eerste slagbeurt kwamen de Socks met 6-0 voor door scherp honklopen en een mooie homerun, met twee man op de honken, van Sybren Nab. HCAW wist in de daaropvolgende slagbeurt nog bijna te scoren op een doorgeschoten bal. Maar door de snelle actie van catcher Jim van Ieperen werd de honkloper nog net op tijd op de thuisplaat uitgetikt.

Slaan

Vervolgens gingen de Socks aan slag verder waar ze gebleven waren, met slaan, slaan en nog eens slaan. Door hits van Wietsze van Groenewoud, Jim van Ieperen, Florian Keizer en Nick Verheij werd de voorsprong uitgebouwd naar 15-0! Alle slagmannen van de Socks hadden die slagbeurt gescoord.

Nick Verheij gooide in de derde en laatste inning 3 strikeouts achter elkaar waardoor de Socks met hun laatste slagbeurt de voorsprong nog verder konden uitbouwen. 5 Hits en 6 punten maakten de wedstrijd af op 21-0.

Slagbeurten

De slaglijst van de Socks werd aangevoerd door Wietsze Groenewoud & Nick Verheij met 3 honkslagen uit 3 slagbeurten, gevolgd door Sybren Nab & Jim van Ieperen & Olaf van Brenk met 2 honkslagen uit 2 slagbeurten. In totaal sloegen de Socks 13 honkslagen in 3 innings. Maar niet alleen met slaan werden de punten verzorgt Jotte Kooistra, Marcus de With en Mark Hooijmans scoorden in totaal 6 punten door alleen maar met 4-wijd op de honken te komen, Mark Hooijmans zelfs 3 keer. Volgende week zaterdag is de laatste uitwedstrijd tegen UVV in Utrecht, met een mooie 2e plaats word het seizoen dan keurig afgesloten.

Meer berichten

Shopbox