Logo rijnpost.nl


Dit weekend te zien in het Filmhuis: Hampstead en Kedi

Veenendaal - In het romantische drama Hampstead volgen we de Amerikaanse Emily (Diane Keaton). Ze woont in een chique wijk van Londen, bij het park Hampstead Heath. Het lukt Emily maar niet om na de dood van haar man haar leven weer op de rit te krijgen. Dan ontmoet ze de dakloze Donald (Brendan Gleeson), die zijn stekje heeft gevonden in het park. Projectontwikkelaars hebben echter grootse plannen met het park en Emily en Donald gaan samen de juridische strijd aan voor behoud van het stukje natuur midden in de stad. Een romance bloeit op.

Kat

Kedi (Turks voor kat) is een documentaire van Ceyda Torun over de straatkatten van Istanbul. Duizenden katten bewegen vrij door de stad, in goede harmonie levend met de mensen. In de film volgen we het wel en wee van 7 katten, ieder met hun eigen karakter en gewoontes. Maar aan de hand van de katten leren we ook de mensen van Istanbul kennen met hun dromen en overpeinzingen. De filmbeelden zijn genomen vanuit het perspectief van de kat, vanaf dakranden,vanuit kelderramen, afgewisseld met interviews met kattenliefhebbers. Kedi, niet zomaar een kattenfilm.

Hampstead draait zaterdag 14 oktober om 20.00 uur. Kedi draait zondag 15 oktober om 14.30 uur. Beide films draaien zonder pauze. Reserveer snel je kaarten via www.filmhuisveenendaal.nl.

Vanaf nu is het mogelijk om je via onze website in te schrijven voor ‘Veenendaal FILMT!’: dé korte filmwedstrijd voor alle inwoners van Veenendaal. Thema dit jaar is: LEF

Meer berichten

Shopbox