Logo rijnpost.nl


GVVV in de aanval op het doel van Achilles'29. De Groesbeekse ploeg werd met een 4-1 nederlaag terug naar huis gestuurd. (Foto: Henk Jansen)
GVVV in de aanval op het doel van Achilles'29. De Groesbeekse ploeg werd met een 4-1 nederlaag terug naar huis gestuurd. (Foto: Henk Jansen)

Gouden linkervleugel GVVV

Veenendaal - En ander maal kwam het publiek op sportpark Panhuis, aan de 'blauwe' zijde van genoemd sportpark aan haar voetbaltrekken. GVVV, de Veenendaalse Tweede Divisionist, speelde en prima partij tegen het Groesbeekse Achilles'29. Het won de ontmoeting met 4-1. Wellicht een wat geflatteerde uitslag, maar wel een zege die verdiend was. Een gouden linkervleugel kreeg het geplaagde Achilles'29 eronder.

GVVV begon sterk aan de wedstrijd. Al in de 4e minuut had het 1-0 kunnen staan. Martin van Eck had de bal voor het intikken, maar hij miste. De ploeg uit Groesbeek ging vervolgens fanatiek richting het doel van doelman Johan Jansen. GVVV moest toch wat terug. In de 15e minuut was Achilles'29 dichtbij de openingstreffer. Uit een slecht genomen cornerbal counterden de gasten. Boy van Beek ging alleen op Johan Jansen af, die zag de bal aan zich voorbij gaan, maar tot grote opluchting belandde deze tegen de paal. GVVV moest wel bij de les blijven, want Achilles liet de bal snel rondgaan. Het kon echter niet verhinderen dat Achilles'29 in de 20e minuut de 1-0 scoorde. Jansen toucheerde de bal nog wel, maar moest toch capituleren. Drie minuten later was het bijna 0-2. Jansen redde op de doellijn. GVVV nam de regie over. Vooral op links kwam het een paar maal gevaarlijk voor het doel van Timo Plattel. Een doelpunt kon niet uitblijven. Martin van Eck kopte van dichtbij de gelijkmaker binnen. In de tweede rolde de ene na de andere gevaarlijke aanval op het Groesbeekse doel. Al vier minuten na rust schoot Robin Mulder de 2-1 binnen. Achilles'29 liet vervolgens een uitgelezen kans op de gelijkmaker liggen. Mulder schoot vanaf de penaltystip de 3-1 binnen en Martin van Eck scoorde de 4-1. DOVO, nieuwkomer in de Derde Divisie, is haar ongeslagen status kwijt. Bij Jong FC Almere verloor de ploeg van trainer Gert Kruys met 2-0. Een fikse tegenvaller voor de Veenendaalse ploeg, de trainer en haar supporterslegioen. Een van de twee doelpunten werd vanaf de strafschopstip gescoord. Een doelpunt aan DOVO-zijde werd om onbegrijpelijke redenen afgekeurd. Het Assense ACV, waarmee het vorig seizoen in een hevige titelstrijd was verwikkeld, waarin ACV als kampioen aan het langste eind trok, maar DOVO toch via de nacompetitie mee naar de Derde Divisie promoveerde, is zaterdag de tegenstander. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark 't Panhuis in Veenendaal en kent een aanvangstijd van 14.30 uur. DOVO dient de punten in eigen huis te houden om niet naar de onderste regionen af te dalen.

Meer berichten

Shopbox