Logo rijnpost.nl


De Proms Night Veenendaal vindt plaats op vrijdag 15 september. Aanvang is 20.30 uur. Einde: 23.00 uur. (Foto: Stuif Entertainment)
De Proms Night Veenendaal vindt plaats op vrijdag 15 september. Aanvang is 20.30 uur. Einde: 23.00 uur. (Foto: Stuif Entertainment) (Foto: Henk Jansen)

Muzikaal spektakel op Stadsstrand

Veenendaal - ''Vorig jaar was het een groot succes! En dat gaan we dit jaar nog eens keer overdoen. En wellicht met nog meer succes. 'Proms Night Veenendaal'. Een groot muzikaal projectorkest, zestig deelnemers tellende, zorgt vrijdagavond 15 september voor een groot muzikaal feest. Locatie is ook dit keer weer het Stadsstrand. Op deze gezellige ontmoetingsplek nabij het centrum, wordt muziek van toen en nu ten gehore gebracht. Waaronder veel meezingers. En natuurlijk is het ook dit jaar weer gratis.''

Muziektalent

Marco die namens 'Stuif Entertainment' uit Veenendaal, die ook dit jaar het technische gedeelte van 'Proms Night Veenendaal' voor zijn rekening neemt, laat weten dat er in de afgelopen maanden door tal van koorleden, muzikanten uit zowel de beroeps- als amateursector, leerlingen en docenten van muziekschool De Muzen en tal van andere muzikanten hard gerepeteerd is. ''En het zijn louter en alleen muziekkanten uit Veenendaal. In ons dorp zit veel muziektalent.'' 

De vele muzikanten, zangers en zij die een muziekinstrument bespelen hebben er met elkaar al vele repetities opzitten. Er wordt ook dit jaar weer een uitgebreid repertoire ten gehore gebracht, waaronder veel meezingers. Uit de oude doos en natuurlijk nummers van nu. ''René Keulers draagt net zoals vorig jaar de muzikale verantwoording voor de muzikale omlijsting. Daarover Marco: ''Dat is bij hem in goede handen. Hij is maandenlang bezig geweest met het projectorkest en hij heeft er weer een fraai muzikaal geheel van gemaakt. Hij staat dan ook vrijdag 15 september als dirigent voor 'het orkest'.

Meezingen

Het publiek wordt alle gelegenheid geboden om mee te zingen. Wat te denken van 'Hey Jude' van The Beatles of 'Viva La Vida' van Coldplay. En met 'Land of Hope and Glory', (de grootste hit van Vera Lynn hj.) het slotakkoord van de avond, krijgen we natuurlijk iedereen aan het zingen. Tegen de klok van 20.30 uur wordt er met het programma begonnen dat duurt tot en met 23.00 uur. Nogmaals, 'Proms Night Veenendaal' is een gratis toegankelijke avond. We gaan er weer een fantastische avond van maken'', aldus Marco. Het Stadsstrand aan het Thoomesplein ligt in de nabijheid van het sfeervolle Veenendaalse koopcentrum. Op het strand zijn een aantal zitplaatsen voor het publiek beschikbaar, maar men mag ook zelf een stoel meebrengen. Een lekkere hap en een drankje, natuurlijk tegen betaling, is ook verkrijgbaar. Dat wordt ook weer gezellig winkelen op vrijdagavond. De winkels in het centrum zijn dan ook open tot 23.00 uur. Dus, noteer het in de agenda: vrijdagavond 15 september 'Proms Night Veenendaal'.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox