Logo rijnpost.nl


Stefan Schuilenburg is een van de oprichters van het nieuwe zaalvoetbalteam in Veenendaal. (Foto: VoetbalEenTwee)
Stefan Schuilenburg is een van de oprichters van het nieuwe zaalvoetbalteam in Veenendaal. (Foto: VoetbalEenTwee) (Foto: Henk Jansen)

In de dug-out met Stefan Schuilenburg

VEENENDAAL - Veenendaal is een ambitieus zaalvoetbalteam rijker, genaamd Futsal Club Veenendaal. Het zaalvoetbalteam vond zijn oorsprong in Tiel maar is in het nieuwe seizoen te bewonderen in Sporthal Oost en maakt zijn opwachting in de eerste klasse D.

We spreken Stefan Schuilenburg oprichter- samen met Jan-Willlem de Bil en Paul Verbaarschott- van Futsal Club Veenendaal na afloop van een training. Hieruit blijkt meteen dat FCV het serieus aanpakt en dat er maar één doel is dit seizoen en dat is promoveren naar de Hoofdklasse zaalvoetbal. "We zijn vertrokken uit Tiel om diverse redenen. Veel spelers komen uit de omgeving Veenendaal en met uitwedstrijden tegen Goes en Bergen op Zoom werden dit toch aardige reizen. Er ontstond moeite met de planning van de zaal en de sponsoring werd steeds minder. Toen we ook nog eens samen met de tegenstander voor een gesloten zaaldeur stonden werd het tijd voor iets anders.

Sportservice

" Sportservice Veenendaal heeft een steentje bijgedragen aan de snelle verhuizing richting Veenendaal. " Zeker niets dan lof hierover. Vanaf het eerste contact kon je al spreken over een goede samenwerking over zaken zoals de speelavond en zaalhuur trainingsavonden. " Van de Hoofklasse naar de Eerste klasse, vertel. " Door het opstarten van een nieuwe vereniging is het gebruikelijk dat je in de derde klasse begint. Het heeft heel veel moeite gekost maar uiteindelijk is de KNVB coulant geweest en heeft ons in de eerste klasse geplaatst. Hiermee is voorkomen dat we jaren hebben verloren want het doel is terugkeren naar de Hoofdklasse en misschien nog wel meer. " Wanneer de site van Futsal Club Veenendaal wordt bezocht valt meteen op dat alles goed is geregeld van het aantrekken van spelers tot het verkrijgen van kleding inclusief schoenen. "

Spanje

We beschikken over een groot aantal sponsors sinds onze verhuizing. Hierdoor ontstaan er mogelijkheden er ontbreekt de spelers aan niets. We onderzoeken of het mogelijk is om in de wintermaanden deel te nemen aan een zaalvoetbaltoernooi in Spanje, aan dit soort zaken moet je denken. De technische staf bestaande uit Henk Donselaar, Arie Struijk en Silven van Meerten hebben er voor zorggedragen dat er een uitgebalanceerd team staat. Gekeken wordt wat hebben we nodig en past de speler in het team. Vandaaruit wordt besloten of we in zee gaan met desbetreffende speler. FCV en ZCV Chabab gaan wisselend van elkaar op de vrijdagavond hun kunsten vertonen in Sporthal Oost. " Er wordt druk gewerkt om ervoor te zorgen dat er een goede exposure is naar de sponsoren. Je moet dan denken aan verrijdbare reclameborden- en doeken. Doormiddels opzwepende muziek tijdens de warming-up.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox