Logo rijnpost.nl


Deze deelnemers aan Wandelen voor Hospice Berkenstein van vorig jaar zetten ook op 16 september hun beste beentje voor om opnieuw deze hospice te steunen. (Foto: Leo Lansbergen)
Deze deelnemers aan Wandelen voor Hospice Berkenstein van vorig jaar zetten ook op 16 september hun beste beentje voor om opnieuw deze hospice te steunen. (Foto: Leo Lansbergen) (Foto: Job Verberne)

Kom in actie voor Hospice Berkenstein in Veenendaal

Veenendaal - Van 16 t/m 22 september is het 'De week voor Hospice Berkenstein', met activiteiten waarvan de opbrengst naar het Veense hospice gaat. Veel Veenendalers kennen wel dat mooie karakteristieke boerderijtje aan de visvijver in West. Hospice Berkenstein is een 'bijna thuis-huis', waar ernstig zieke mensen in hun laatste levensfase verzorgd worden.

"Het mooiste is het als mensen thuis, in hun vertrouwde omgeving, de laatste dagen, weken of maanden kunnen doorbrengen. Voor de persoon zelf en kennissen is dat belangrijk. Maar soms is de thuissituatie niet geschikt, ook al is er hulp van de huisarts, professionele thuiszorg, familie en vrienden.

Dan kan Hospice Berkenstein van de Stichting VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg, red.) uitkomst bieden", vertelt bestuursvoorzitter Gitte Niessen. "Vierentwintig uur per dag wordt hier zorg verleend, onder leiding van twee coördinatoren. De ondersteuning van de bewoners, het 'er zijn', een boodschap doen, het eten bereiden, alles wat een familielid thuis ook zou doen, is aan onze vrijwilligers."

Moeizaam

Extra onkosten, zoals onderhoud, kunnen moeizaam worden opgevangen. Er zijn veel welwillende sponsoren. Een andere manier om geld voor het hospice bij elkaar te krijgen, is via 'De week voor Hospice Berkenstein', van 16 t/m 22 september. Niet alleen kunt u (of uw kinderen!) hardlopen of wandelen voor Hospice Berkenstein, ook is er een pubquiz bij Restaurant Stipplein, een kofferbakverkoop bij Residence Rhenen en een Quiltmarathon bij Niessen Naaimachines. Er zijn dus genoeg manieren waarop u dit goede doel kan steunen.

Steun

Een aantal deelnemers staat al te trappelen om van start te gaan in de Berkenstein Run.

Margreta Riemens: "Gaaf om te weten dat door eenvoudig mee te doen aan de Berkenstein Run het hospice enorm gesteund wordt. En als cadeautje mag ik deelnemen aan een loop door een prachtig stukje van Veenendaal''.

Ook Marieke Roorda van Innerwheel is van de partij: "Innerwheel steunt graag 'De week voor Hospice Berkenstein', omdat ieder moment er toe doet. We kijken er ontzettend naar uit en hebben er erg veel zin in. We fixen het samen!"

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox