Logo rijnpost.nl


Het bestuur poseert trots in hun nieuwe outfits naast de sponsoren en kampioen Dave Christiani (geheel rechts).
Het bestuur poseert trots in hun nieuwe outfits naast de sponsoren en kampioen Dave Christiani (geheel rechts).

Nieuwe outfits voor biljartclub De Duivenwal Veenendaal

Biljartvereniging De Duivenwal bestaat al 33 jaar. De vereniging speelt met 3 biljarttafels in de grote zaal van De Duivenwal. Het bestuur heeft enkele sponsors binnengehaald die de club van mooie kleding heeft voorzien. Donderdagavond was er een feestelijke bijeenkomst, waarbij de beroemde biljarter Dave Christiani aanwezig was.

VEENENDAAL – Dave Christiani is geboren op 18 juli 1979 te Heerlen. Dertig jaar woonde hij in Kerkrade. Rond zijn achtste jaar kreeg hij een keu in zijn handen en op dertien jarige leeftijd werd hij gevraagd om mee te doen in een competitie bij De Eendracht. Al snel leerde hij de grondbeginselen van het biljartspel en hij groeide uit tot een gewild eredivisie speler, die vele kampioenschappen op zijn naam heeft staan.

"Bondscoach Tony Schrauwen heeft mij beter gemaakt", vertelt Dave in de pauze. "We hebben allebei veel plezier tijdens de toernooien gehad. Hij was de enige die mij weer aan lachen kreeg na een verloren partij. Helaas is hij in 2005 overleden."

Bram Dekker is 5 jaar lid van de club en is secretaris: "We hebben Marco Hooijmans van Jan Baars Interieurs bereidt gevonden om ons te sponsoren. Ook Marco Dekker van Deko Sign was daartoe bereid. We hebben deze avond de nieuwe kleding uitgereikt aan de leden en hebben er een klein feestje van gemaakt. Nederlands kampioen Dave Christiani was bereid om deze avond een demonstratie te geven in kunststoten."

Enkele leden mochten het opnemen tegen de kampioen. Zowel bij het libre als bij het bandstoten was Dave de winnaar. Bij het kunststoten keken de leden ademloos toe en applaudisseerden na elke gemaakte carambole. Voorzitter Ab Gerritsen: "We hebben onze vaste clubavond op donderdag. Alle leden zijn uitgenodigd en krijgen een mooi shirt aangeboden met ons eigen logo en logo's van de sponsors. Zo komen wij straks in september, als de competitie weer begint, goed en netjes voor de dag."

Stef Rebergen is wedstrijdsecretaris: "Marco Hooijmans krijgt biljartles van Dave Christiani en heeft hem weten te strikken voor deze avond. Wat kan die man biljarten, het is een echte prof. We zijn er trots op dat hij hier naar Veenendaal is gekomen voor een demonstratie."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox