Logo rijnpost.nl


DOVO begint met driepunter

VEENENDAAL - DOVO is het avontuur als promovendus in de Derde Divisie met een overwinning begonnen. Op eigen veld zegevierde de ploeg van trainer Gert Kruys met 1-0 over DVS'33. Het enige en winnende doelpunt viel pas vijf minuten voor tijd. Met een ferme kopstoot bracht Adil Mahdadi de 'rooien' de volle winst.

Vergeten was de oorwassing, die DOVO eerder kreeg van vv Dronten. Met maar liefst een 5-2 nederlaag werd de ploeg van trainer Kruys uit het KNVB- bekertoernooi geknikkerd. Op sportpark Panhuis zag de Veenendaalse aanhang een ander DOVO. Dat bij het horen van het eerste fluitsignaal fris van start. Ook DVS'33 liet zich daarin niet onbetuigd. Beide ploegen speelden de wedstrijd met tien man uit. Aan DOVO zijde werd doelman Rodney Ubbergen in de 65e minuut uit het veld gezonden. Dit na een overtreding op een DVS'33 aanvaller. Hij werd in het doel vervangen door Koen Hagelstein, die een uitstekende wedstrijd speelde. In de 77e minuut kwam de Ermelose ploeg met tien man te staan. Na twee keer geel gezien te hebben verdween de aanvoerder voortijdig van het veld.

Een minuut stilte

Voor de wedstrijd werd op sportpark 't Panhuis een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van Johan van Sas, lid van verdienste bij DOVO. De man die ruim zestig jaar lid was. Hij overleed op 83-jarige leeftijd. Onder stralende weersomstandigheden en een goed gevuld sportpark kwamen beide ploegen over en weer tot kleine kansen. Maar van echt doelkansen was echter geen sprake. Ondanks dat de Veenendaalse ploeg steeds meer aandrong ging het richting een gelijkspel. Het was echter Adil Mahdadi die een voorzet succesvol afrondde. Hij deed dat met het hoofd. Een fraai doelpunt waar de doelman van DVS'33 geen verweer op had.

Jong FC Groningen

De volgende tegenstander voor de ploeg van trainer Gert Kruys is Jong FC Groningen uit. Die wedstrijd staat voor zaterdag 2 september op het programma. Een tegenstander die de Veenendaalse ploeg nog niet eerder trof. De Noordelingen begonnen de competitie in de Derde Divisie met een gelijkspel. Bij Spijkenisse werd met 2-2 gelijkgespeeld. 

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox