Logo rijnpost.nl


1ste Prijs Bouwdorp 2017 voor de Hippihut van Sofie, Rhode, Lieke, Helen, Evi, Christi en Hidde. (Alle foto's: Jan van Ravenhorst)
1ste Prijs Bouwdorp 2017 voor de Hippihut van Sofie, Rhode, Lieke, Helen, Evi, Christi en Hidde. (Alle foto's: Jan van Ravenhorst)

Bouwdorp Veenendaal afgesloten, prijzen uitgereikt

VEENENDAAL - Aan alles komt een eind en dus ook aan het Bouwdorp Veenendaal. Donderdagmiddag werden de prijzen uitgereikt. Uiteraard door de burgemeester die daarmee een echte traditie in stand houdt. Een van zijn voorganger begon daarmee in 1982 en sindsdien wordt het voortgezet. Een bijzonderheid is dat burgemeester Wouter Kolff het nu voor het laatst deed . Zoals bekend vertrekt hij komende maand naar zijn nieuwe standplaats Dordrecht.

Volle bak

Achthonderd bouwvakkertjes telde het bouwdorp. Daarmee zat het dorp helemaal vol. Meiden en jongens, alles door elkaar in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. En allemaal deden ze hun best om een zo mooi mogelijke hut te maken om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Maar ook om te pronken tijdens de jurering donderdagmiddag door de burgemeester en de nieuwe hoofdsponsor Frank van Woerden naar wie het bouwdorp ook genoemd is. Dat moest deels wel gebeuren onder de stromende regen. Maar de pret was er zeker niet minder om en de burgemeester wilde beslist geen paraplu want dan kon hij het minder goed beoordelen. Dan maar liever de kraag omhoog...

Ouders

Maandag was echt de dag van het bouwen. Het hout was niet aan te slepen en men 'vocht' bijna voor een mooi stuk. In de loop van de middag waren al mooie resultaten te zien, gemaakt door snelle bouwers. Dinsdag werd alles afgebouwd en onderwijl werden de kids beziggehouden met leuke activiteiten.

Donderdag was een spannende dag. Allereerst was daar de jurering en later gevolgd door het bezoek van de ouders. Die moesten de hele week achter het hek blijven en kijken. Geen ouder was welkom of de reden moest wel wel zeer dringend zijn. Alles zat zogezegd op slot. Letterlijk dus. Maar nu zagen de ouders (eindelijk) met eigen ogen wat hun kroost had gemaakt. De kinderen vertelden enthousiast over hun belevenissen en bouwperikelen.

 Prijzen

Ook dit jaar waren er weer prijzen: de Gouden Spijker, de Zilveren en de Bronzen Spijker. Dit jaar was er geen pechvogel die de zogenaamde Kromme Spijker toegekend kreeg maar daarentegen was er wel een zogenaamde  Groeiprijs. Die is dit jaar nieuw ingesteld. Overwogen wordt om deze jaarlijks in te voeren. Deze Groeiprijs ging naar twee heel jonge meisjes die uitermate goed hebben samengewerkt.

Na overleg kwamen de volgende personen uit de bus die zich prijswinnaar van het Bouwdorp 2017 mogen noemen.

1ste prijs: Gouden Spijker voor de Hippihut van Sofie, Rhode, Lieke, Helen, Evie, Christi en Hidde (niet alle kinderen waren donderdagmiddag van dit groepje aanwezig).

2de prijs: Zilveren Spijker voor  de Hippi Volkswagenbus van Marijn, David, Friso, Bas, Joost, Hannah, Maurice en Ilse.

3de prijs: Bronzen Spijker voor de Wammies van Anna, Jess, Fenne, Levi, Leah, Kim en Robbin.

Dit jaar was er geen pechvogel, maar wel een Groeiprijs. Die was voor de jonge meiden Tirza en Ezra

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox