Beukenlaan in het Amerongse Bos
Beukenlaan in het Amerongse Bos (Foto: Jan de Jong)

Publiekswandeling in het Amerongse Bos

Amerongen - Op zaterdag 7 augustus organiseert Utrechts Landschap/Amerongse Bos weer een publiekswandeling door het bosgebied op de Amerongse Berg. De wandeling wordt begeleid door één van onze gidsen die u uitgebreid zal informeren over tal van wetenswaardigheden in dit qua natuur, landschap en historie zeer veelzijdige gebied. 

Zo krijgt u o.a. verhalen te horen over de ontstaansgeschiedenis van de heuvelrug, flora, fauna, bosbeheer, de relatie tot Kasteel Amerongen en haar verschillende bewoners en nog veel meer zaken die een rol spelen of gespeeld hebben in dit prachtige natuurgebied. Uiteraard is er tijdens zo’n wandeling ook altijd een (kleine) kans op een ontmoeting met één van de bijzondere bewoners van het gebied zoals reeën, vossen of boommarters.

Parkeren

De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur tot maximaal 2 uur. Deelnemers vertrekken om 14.00 uur vanaf het infocentrum van Utrechts Landschap, aan de Veenseweg 8 in Amerongen. U kunt parkeren op de Groene Entree aan de Burgwal. Hier vandaan loopt u in een paar minuten naar het infocentrum.
Aan deelname aan deze wandeling zijn geen kosten verbonden, het is wel verplicht om u vooraf aan te melden. Dit kunt u doen op de site van Utrechts Landschap: https://utrechtslandschap.nl/activiteiten/detailpagina/102357

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden