<p>Jurgen Hillaert.</p>

Jurgen Hillaert.

Column Jurgen Hillaert: ‘To be or not to be’

‘’Op het moment dat ik dit schrijf hoop ik in een ver buitenland te zitten. Maar niets zo wisselvallig als de Corona-reiskaart. Waar eerst een vaccinatiebewijs voldoende leek om af te reizen, bleken afgelopen week steeds meer luchtvaartmaatschappijen als aanvullende eis een PCR-test te vragen. Nu is dat een kleine moeite - althans dat dacht ik - voor een hoop reisplezier. Via www.testenvoorjereis kon je in juli en augustus een gratis testafspraak maken. Maar dat was buiten de waard gerekend. Tien dagen voor de afreisdatum was er nog precies één plekje vrij voor een testafspraak in de regio. Die maar gelijk geclaimd voor het enige gezinslid dat nog niet volledig gevaccineerd was.

Via de Utrechtse GGD bleek overigens ook een afspraak gemaakt te kunnen worden. In dit geval kon dat niet digitaal, maar uitsluitend telefonisch. Het telefoonnummer is 0800-5005 mocht je er naar op zoek zijn. Je moest wel over een DigiD beschikken, maar die hadden de resterende drie gezinsleden gelukkig. Oh ja, als ik het voor hen telefonisch aanvroeg, moesten zij van de GGD-telefonist wel op de achtergrond roepen dat zij het eens waren met de testafspraak. Voor de ene persoon die niet thuis was op het moment dat ik telefonisch de afspraak probeerde te maken, werd geen uitzondering gemaakt. Toen ik voorstelde om iemand anders op de achtergrond ‘akkoord’ te laten roepen, werd ik bestraffend toegesproken. Ik was weer eens te eerlijk geweest. Ik had gewoon met vervormde stem ‘ja hoor, is goed’ in de telefoon moeten roepen. Nu moest ik er apart een nieuwe afspraak voor maken. Maar we hebben nu vier afspraken staan, waarvan de uitslagen hopelijk voor vertrek arriveren. Binnen 26 uur op coronamelder.nl of binnen 30 uur op de app vermeldt de site hoopvol.
Een negatieve uitslag in combinatie met de verplichte Anreiseanmeldung, FPP2-mondkapjes en “Healthdeclaration” voor de eindbestemming én een nieuwe PCR-test op dag 3 van ons verblijf voor het enige niet-ingeënte gezinslid moet een vakantie mogelijk maken. En de terugreis ? Daar denk ik nog maar niet aan.’’


Reageren ? Mail naar veensteken@streekverkenner.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden