<p>Saskia Löhr, AnneMarijke Burgers en Pauline van Drie aan de start van hun wandeltocht t.b.v. “Wandel kanker de wereld uit”.</p>

Saskia Löhr, AnneMarijke Burgers en Pauline van Drie aan de start van hun wandeltocht t.b.v. “Wandel kanker de wereld uit”.

(Foto:)

Wandelen om kanker de wereld uit te helpen

Veenendaal - Doordat de Nijmeegse Vierdaagse ook dit jaar niet door kan gaan zoeken mensen naar een alternatief. Normaal gesproken lopen veel wandelaars de Nijmeegse Vierdaagse voor het Radboud Oncologie Fonds. “Al jaren zijn er mensen die de Nijmeegse Vierdaagse of een andere wandeltocht lopen voor ons fonds” geeft Marieke Kokkeler aan, manager van het Radboud Oncologie Fonds. “Ze willen iets doen en in actie komen omdat kanker hen raakt. Want als het iemand treft, treft het ook de mensen er omheen.” Nu kunnen mensen het hele jaar door wandelen met een prachtige extra betekenis. Wandelen voor het belangrijke onderzoek naar kanker!

Eén van de wandelaars die meedoet aan ‘’Wandel kanker de wereld uit’’ is AnneMarijke Burgers uit Veenendaal. Ze werd gevraagd door Pauline van Drie (een vriendin) om bij haar in het team te komen. AnneMarijke: “Ik hou zelf erg van wandelen en ga ook veel naar buiten omdat ik het ook voor mijn bedrijf Body2Mind gebruik. Wij begeleiden mensen vanuit de gedachte: een gezonde geest in een gezond lichaam. Buiten bewegen is één van de pijlers waarop wij mensen begeleiden.” Helaas heeft ze zelf in haar directe omgeving ook mensen verloren aan kanker.
AnneMarijke: ” Ik dacht bij mezelf: Als ik met wandelen een bijdrage kan leveren, aan zoiets belangrijks, dan ga ik dat gewoon doen. Onderzoek is belangrijk om antwoorden rondom kanker te vinden en het uit de wereld krijgen. Daarnaast moet je sommige dingen gewoon doen. Als het balletje eenmaal gaat rollen dan rolt het vaak ook wel door’’. Annemarijke plaatste op  Facebook en instagram een berichtje. ‘’Ik was verbaasd hoeveel reacties ik daarop heb gekregen. Het is grappig, vroeger sponsorde ik mijn kinderen altijd en nu is dat andersom. Ik word nu gesponsord door mijn dochters.”

Betrokken arts 

Haar doel om 500 km te lopen heeft ze inmiddels behaald. Wat nog volgt is de finale. Samen met twee andere dames loopt ze in twee etappes de route van Barneveld naar het Radboudumc in Nijmegen. AnneMarijke: “De andere dames lopen specifiek voor speekselklierkanker vanwege hun man en vader die hieraan zijn overleden.” De behandelend arts van deze heren, oncoloog prof. dr. Carla van Herpen heeft besloten de laatste kilometers mee te lopen. AnneMarijke: “Wat zó leuk was, vandaag kreeg ik een kaartje van haar in de brievenbus. Daarop stond geschreven: Je kent mij nog niet, maar ik vind het zo geweldig wat je doet en stuurde daarbij een christoffelmunt om mij succes te wensen. Dat zegt alles over hoe betrokken zij is bij haar patiënten en hun gezinnen.”
 

Uniek wandelkruisje 

Op 23 juli  de vrijdag van de Nijmeegse Vierdaagse, zal de laatste etappe plaatsvinden. “Dat dit precies in de Vierdaagseweek gebeurt is eigenlijk puur toeval. AnneMarijke: “Ik heb zelf zes keer de Nijmeegse Vierdaagse gelopen dus ik vind het zelf wel heel leuk dat het juist op deze dag plaatsvindt.” Bij het Radboudumc zullen AnneMarijke en haar wandelgenoten feestelijk worden ontvangen. Oncoloog prof. dr. Carla van Herpen zal hen daar ook persoonlijk het wandelkruisje opspelden.
 

Wandel ook met betekenis  

Wandelaars kunnen deelnemen of hun eigen actie aanmaken op www.wandelkankerdewerelduit.nl. “Daar lezen ze ook hoe het precies werkt en welke tegenprestatie wij leveren” vervolgt Marieke. “Want we willen mensen natuurlijk heel graag bedanken als ze voor ons hun eigen wandeltocht lopen. Met een uniek wandelkruisje én een prachtig wandelshirt.” Geïnspireerd geraakt door AnneMarijkes verhaal? AnneMarijke en haar wandelgenoten zijn te volgen via Facebook en Instagram via @inactievoorspeekselklierkanker. Kijk voor meer informatie over de wandelactie op www.wandelkankerdewerelduit.nl. Sponsoren kan natuurlijk nog steeds.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden