Foto:

Zomerworkshops in de Bibliotheek

Veenendaal - De hele zomer kun je bij Bibliotheek Veenendaal terecht voor tal van leuke activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen bijvoorbeeld aan de slag met het maken van een eigen Green Screen, of gaan d.m.v. stop-motion hun eigen animatiefilm maken. Ook volwassenen kunnen creatief aan de slag: denk eens aan het maken van een linosnede of leer de techniek van kabels breien, volg een fotografieworkshop en nog veel meer! 

Kinderworkshops

Vier je zomervakantie in de Bieb! Maak je eigen animatiefilm door veel verschillende foto’s achter elkaar te zetten. Zo krijg je een stop-motionfilmpje. Dingen die normaal gesproken niet bewegen, laat je zo tot leven komen. In de zomer organiseren we 2 workshops: een ouder/kind-workshop voor kinderen van 6 t/m 8 jaar op zaterdag 31 juli en oudere kinderen van 9 t/m 14 jaar gaan zelf aan de slag op donderdag 29 juli.

Op zaterdag 24 juli kunnen kinderen van 7 t/m 12 jaar hun eigen mini Green Screen komen maken. Ze gaan er ook meteen mee aan de slag en maken zo een foto van een onderwerp dat ze van huis hebben meegenomen met een bijzondere achtergrond. Deze foto én de Green Screen gaan natuurlijk mee naar huis.

Workshops voor volwassenen

In de workshop Maak een linosnede op donderdag 29 juli leer je in korte tijd hoe linoleum gesneden kan worden en maak je zo een uniek kunstwerk. Creëer bijvoorbeeld een dier, landschap of gezicht. Als het ontwerp klaar is, worden een paar proefdrukjes gemaakt en een eindexemplaar op handgeschept papier.

Breien ouderwets? Absoluut niet! Door middel van de brei-techniek kun je zoveel mooie dingen creëren, zoals zo’n hippe trui of muts met kabels. Tijdens de workshop kabels breien op woensdag 11 augustus leer je deze techniek lezen en toepassen en begin je met het maken van je eigen leuke trui, sokken of muts. Om mee te doen aan deze workshop is het belangrijk dat je al ruime ervaring/kennis hebt over hoe je een breiwerk opzet en hoe je recht en averecht moet breien.

Er zijn nog veel meer andere leuke activiteiten, workshops en cursussen in de Bibliotheek. Neem een kijkje op www.bibliotheekveenendaal.nl en plan jouw leuke activiteit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden