<p>SDJ Conga, in het dagelijks leven Bart Slikkerveer. Hij draaide weer plaatjes in de Cultuurfabriek.</p>

SDJ Conga, in het dagelijks leven Bart Slikkerveer. Hij draaide weer plaatjes in de Cultuurfabriek.

(Foto: Pieter Vane)

DJ Conga vrolijkte het op

En daar was hij weer: Bart Slikkerveer uit Veenendaal, ofwel DJ Conga! Onlangs was hij weer te gast in de Cultuurfabriek. Daar draaide hij plaatjes, zwarte vinyl schijfjes. Want daar is Bart helemaal gek van en wil graag dat ook anderen van zijn passie kunnen genieten. Daarom geeft hij waar hij ook maar gevraagd wordt shows. Vaak in de Cultuurfabriek (zoals straks weer in september) maar ook elders.

Veenendaal - Het is zaterdagmiddag 10 juli. Vanuit de hal van de Cultuurfabriek klinken swingende klanken en jazz-grooves. Het is weer jazz-middag in de  Cultuurfabriek.

Gezellige plek

Voor het derde jaar achterheen veranderde de hal in een gezellige plek met live muziek, gedraaid op vinyl platen door Veenendaalse DJ Conga.

DJ Conga draait regelmatig in Veenendaal


Die is geen onbekende voor veel Veenendalers; meerdere malen per jaar draait hij lp’s in de hal, vaak rondom een thema, zoals X-mas time, Eurovisie Songfestival of North Sea Jazz ‘at Veenendaal’.
Bart Slikkerveer, alias DJ Conga, draait graag plaatjes op verzoek. Mensen kiezen dan zelf hun plaatje uit, uit de bakken vol met honderden LP’s die DJ Conga bij zich heeft.

Vinyl populair

Vinyl is weer helemaal ‘in’. Dat blijkt ook wel want DJ Conga draait in de regio op tuinfeestjes en bij familiefeesten en bedrijfsevenementen. De ene keer sixties, de andere keer gouwe ouwe Nederlandse liedjes of een 70s discofeest. Het is net wat voor thema het feest heeft.
Of je nu de periode met vinyl zélf hebt meegemaakt of niet: een langspelplaat spreekt nog steeds tot de verbeelding. Slikkerveer krijgt nog regelmatig jonge mensen bij zich aan wie hij kan uitleggen hoe je lp’s moet onderhouden. Inmiddels zijn er veel twintigers die vinyl weer omarmd hebben en daarom is de verkoop van platen enorm aan het stijgen.

Jazz en fusion

Tijdens het optreden op 10 juli werden vooral oude albums gespeeld. Zo vroeg iemand een plaatje aan van de Modern Jazz Quartet. DJ Conga had die net toevallig bij zich!

Bart: ‘’Zelf vind ik jazz en fusion-muziek waarin jazz wordt gecombineerd met rock of latin het mooiste om naar te luisteren.’’
Op 18 september is DJ Conga weer van de partij. In de hal van de Cultuurfabriek draait hij dan wereldmuziek op vinyl.

Van de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden