In 12 weken klaar voor de 5 kilometer hardlopen
In 12 weken klaar voor de 5 kilometer hardlopen (Foto: VAV Veenendaal)

VAV start weer met een hardloopcursus voor beginners

Veenendaal - Nu de beperkingen voor sportactiviteiten worden afgebouwd start de Veenendaalse Atletiek Vereniging (VAV) direct na de zomervakantie met de Opstartcursus Hardlopen. Een mooie kans voor mensen die de afgelopen periode niet zijn toegekomen aan sporten en hardlopen en even hebben ‘stil’ gestaan of juist zijn begonnen met hardlopen en graag onder goede begeleiding hiermee verder willen.

De Opstartcursus Hardlopen van VAV werkt in een periode van twaalf weken toe naar het lopen van 5 kilometer. Tijdens de cursus is er naast het opbouwen van conditie ook veel aandacht voor het aanleren van een goede looptechniek en -houding. Hierdoor zien we dat veel beginners met plezier blijven hardlopen. Het programma bestaat uit twee trainingsavonden per week (dinsdag en donderdag van 19:30 tot 20:30 uur) en elke maand een training in het bos op zaterdagochtend. De kosten voor de cursus zijn 65 euro per deelnemer.

Leuk

Een oud cursist vertelt: “Ik ben begonnen met de opstart omdat wat wilde doen aan mijn conditie. Toen ik de 5 kilometer had gelopen ben ik doorgestroomd naar een gezellige loopgroep. Ik krijg twee keer per week een afwisselende training en doe af en toe in het weekend, samen met andere lopers uit de groep, mee met een leuke wedstrijd over 10 kilometer. Samen lopen is veel leuker en zelf had ik dit nooit volgehouden...’’

De cursus wordt verzorgd door een team van professionele, gespecialiseerde, door de atletiekunie gecertificeerde looptrainers en tijdens het cursustraject profiteer je al van alle faciliteiten van een atletiekvereniging.

Infoavond

Op dinsdag 31 augustus is er een informatieavond om 19.30 uur, in de kantine van VAV op Sportpark Spitsbergen. Tijdens deze avond ontvangt men uitgebreide informatie over het cursustraject, kan men kennismaken met de trainers en is er ruimte voor het stellen van vragen.

De cursus start op dinsdag 7 september en wordt afgesloten met een testloop over 5 kilometer op donderdag 25 november. Meer informatie is te vinden op www.vav-veenendaal.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden