<p>Thomas, Bas, Tim en Jonathan organiseren drie Vakantie Voetbal Dage in in Elst.</p>

Thomas, Bas, Tim en Jonathan organiseren drie Vakantie Voetbal Dage in in Elst.

(Foto: Co Keulstra)

Jeugd krijgt voetballes in Elst

Elst - In de zomervakantie kan de jeugd van Elst en omgeving drie dagen lang zich uitleven op Sportpark Elst op de velden van voetbalvereniging Musketiers. Ze kunnen zich inschrijven voor drie dagen plezier en krijgen voetbaltraining van jeugdtrainers die zelf ook voetballen in het eerste elftal van V.V. Musketiers.

Door Co Keulstra

“De eerste editie van Vakantie Voetbal Voetbaldagen was een groot succes”, vertelt Bas Claessen (18). “Er hadden zich ruim 40 kinderen aangemeld die twee dagen lang met veel plezier de trainingen en de spelletjes hebben gevolgd. Er waren zelfs meisjes uit Rhenen die nog nooit op voetballen hebben gezeten en nu lid zijn geworden van een voetbalvereniging. Deze zomer hebben we drie voetbaldagen gepland en we mogen de accommodatie van V.V. Musketiers weer gebruiken, waar we erg dankbaar voor zijn. Nu zijn de kleedkamers, de douches en de kantine weer geopend, en kunnen de ouders ook eens komen kijken naar de verrichtingen van hun kind.” 

Voetbalgerichte spelletjes

De drie Vakantie Voetbal Dagen op Sportpark Elst beginnen op maandag 26 juli om 10.00 uur en eindigen op woensdag 28 juli om 16.00 uur. Na de openingstoespraak van Jonathan en de dagindeling, beginnen de deelnemers aan hun sportieve dagen. Men begint met serieuze voetbaltrainingen in de morgen en na de lunch krijgen de deelnemers veel voetbalgerichte spelletjes en een sportquiz. Daar zijn ook prijzen aan verbonden. 

‘Ze willen graag aangemoedigd worden door hun ouders’

Tweelingbroer Tim Claessen: “Het zijn geen reguliere trainingen die men normaal van de vereniging krijgt. We hebben het een en ander aangepast en trainen bijvoorbeeld met een dribbelladder en een pannakooi. De kinderen mogen vanaf 5 tot en met 14 jaar inschrijven. Voor elke leeftijd passen we de trainingen aan.” De vier studenten: Tim en Bas, Jonathan en Thomas die dit sportevenement organiseren, krijgen hulp van diverse vrijwilligers. Niet alleen voor op het veld maar ook in de kantine. Moeders en vriendinnen worden ingeschakeld om voor een gezonde lunch te zorgen en de kinderen krijgen veel te drinken (bij warm weer) en tussendoor veel fruit te eten.  

Ouders stimuleren

Thomas vertelt: “We hebben contact met een KNVB-trainer die ons helpt en van adviezen voorziet. Hij komt ook een dag langs en zal zeer waarschijnlijk ook met de kinderen aan de slag gaan. We proberen ook zo veel mogelijk ouders te stimuleren om naar deze trainingsdagen te komen kijken en hun kind aan de gang te zien. Op de laatste dag gaan we ‘s middags een onderling partijtje organiseren en kunnen de kinderen laten zien wat ze de afgelopen dagen hebben geleerd. Dan willen ze graag aangemoedigd worden door hun ouders.” De vier vrienden hopen deze tweede editie van de Vakantie Voetbaldagen nog meer kinderen te mogen ontvangen als bij de eerste editie. Zij bieden in Elst een alternatief voor sportieve kinderen om drie dagen lang lekker buiten te trainen en te voetballen met elkaar. Voor de kosten hoeft men het niet te laten. Die zijn laag en iedereen is van harte welkom. Deelnemers die met vijf of meer deelnemers aanmelden, krijgen zelfs 10 procent korting. Het zijn laagdrempelige en goed georganiseerde voetbaldagen, met professionele trainers en begeleiders. Aan het einde van elke dag wordt er geëvalueerd en kijken de vier vrienden of er iets beter kan en of er iets veranderd moet worden aan het concept. Ook zin om met kinderen aan de slag te gaan? Extra handjes zijn altijd welkom en nodig.
Vragen of aanmelden? Bezoek de website: www.vakantievoetbal.nl of stuur een mail naar: info@vakantievoetbal.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden