<p>Van links naar rechts Arend Flier, Rob Stoffer, notaris Arnaud Wilod Versprille, Gert van de Weerdhof bij de offici&euml;le oprichting.</p>

Van links naar rechts Arend Flier, Rob Stoffer, notaris Arnaud Wilod Versprille, Gert van de Weerdhof bij de officiële oprichting.

(Foto: )

Veenendaals Mercy Ships Network opgericht

Veenendaal - De Veenendaalse ondernemers Rob Stoffer, Arend Flier en Gert van de Weerdhof slaan de handen ineen om het werk van medische hulporganisatie Mercy Ships te ondersteunen. Met de oprichting van het landelijk bedrijvennetwerk The Mercy Ships Network bieden zij ondernemers niet alleen een waardevol netwerk, maar ook een interessante mogelijkheid om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vorm te geven.

Op 23 juni vond het kick-off event plaats bij de Koninklijke Ginkel Groep in Veenendaal, waarmee officieel de oprichting van het netwerk is bekrachtigd.
De drie Veenendalers zijn geen onbekenden in het bedrijfsleven. Rob Stoffer is voorzitter van het netwerk, en in het dagelijks leven Algemeen Directeur van de TechTron Groep. Arend Flier is mede-eigenaar van Vallei Auto Groep en Vallei Autolease en penningmeester van het netwerk.

Aanleiding

Het trio van The Mercy Ships Network is compleet met Gert van de Weerdhof, interim CEO van Mercy Ships Internationaal en ook bestuurslid bij Mercy Ships Holland.
Rob vertelt over de aanleiding van de oprichting van het netwerk: ‘In januari 2020 bezocht ik samen met Arend en Gert het ziekenhuisschip van Mercy Ships, de Africa Mercy, in Senegal. Door dat bezoek zijn wij enorm onder de indruk geraakt van het prachtige werk van Mercy Ships en de inzet en bevlogenheid van de vele vrijwilligers! Zo ontstond het verlangen om ook andere ondernemers enthousiast te maken voor het werk en de projecten van Mercy Ships.’

Medische zorg wordt voor iedereen toegankelijk


Mercy Ships maakt chirurgische zorg toegankelijk voor de allerarmsten in Afrika, met behulp van ziekenhuisschepen.
Het gebrek aan toegang tot medische zorg is wereldwijd een enorm probleem: jaarlijks overlijden 16,9 miljoen mensen aan aandoeningen die veelal goed te verhelpen zijn.

Ervaringen

Tijdens het kick-off event lichtten de initiatiefnemers hun plannen voor de komende tijd toe. Mercy Ships vrijwilliger en plastisch chirurg Tjeerd de Jong deelde zijn ervaringen over het werken aan boord van het ziekenhuisschip.
Een hoogtepunt van de avond was de signeersessie. Een groot aantal ondernemers besloot de lidmaatschapsovereenkomst ter plekke te ondertekenen en werd daarmee founding partner van The Mercy Ships Network.
In totaal hebben zich meer dan 30 ondernemers bij de businessclub aangesloten. Een mooi resultaat, waarmee meteen een ziekenhuisbed (á € 15.000) werd gesponsord voor het nieuwe ziekenhuisschip van Mercy Ships, de Global Mercy.
Vanzelfsprekend staat het netwerk open voor nieuwe leden. Een woordvoerder meldt: ‘’Dus ben je ondernemer, en wil je samen bouwen aan de droom om medische zorg voor ieder mens mogelijk te maken? Sluit je aan bij The Mercy Ships Network Ga naar mercyships.nl/network en ontdek de mogelijkheden die het netwerk jou biedt.’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden