<p>Hier verrijzen appartementen.</p>

Hier verrijzen appartementen.

(Foto: Martin Brink/Rijnpost)

Appartementen op de Prins Bernhardlaan

VEENENDAAL - Het vroegere pand van Speksnijder Mode op de hoek van de Prins Bernhardlaan en de Bevrijdingslaan maakt plaats voor een appartementencomplex. De nieuwbouw krijgt vijf verdiepingen en moet eind 2022 gereed zijn. 

Volgens wethouder Stroobosscher gaat het om een totaal van 54 appartementen: 39 studio’s en 15 zorggeschikte woningen. Van die 54 bedraagt 20 procent sociale huur en 10 procent sociale koop. “In Veenendaal bestaat een enorme behoefte aan dit soort, niet al te grote woningen. De doelgroepen voor dit plan zijn starters, ouderen en een- en tweepersoonshuishoudens.”

Zelfstandige bewoning

De zorggeschikte woningen zijn vergelijkbaar met levensloopbestendige woningen en zijn bedoeld voor zelfstandige bewoning. Binnen is ruimte voor beweging met een rolstoel. In 2010 verhuisde Speksnijder naar de hoek Brouwersgracht-Verlaat. In de afgelopen jaren was het winkelpand in gebruik als meubelzaak en thuiszorgwinkel. Momenteel staan schilderijen van kunstenaar Cees Korver in de etalage.
Het leegstaande, eind dit jaar te slopen gebouw is of was eigendom van de buurman, garage Van de Weerd. Die leverde in 2009 een plan in voor woningbouw. Dat werd toen door de gemeente afgekeurd.
Meubelzaak Seats and Sofas achter de Speksnijderwinkel gaat eveneens plat voor woningbouw.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden