Bart van der Tang
Bart van der Tang (Foto: SGP Rhenen)

SGP Rhenen, Elst & Achterberg kiest Bart van der Tang als nieuwe lijsttrekker

Rhenen - Het bestuur van de SGP-afdeling in Rhenen, Elst en Achterberg heeft een nieuwe lijstrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen gekozen. Het betreft Bart van der Tang. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen zal hij de SGP-lijst aan te voeren.

De huidige lijsttrekker en fractievoorzitter Gert van Laar heeft het bestuur laten weten om na zeven jaar als fractievoorzitter een stap terug te willen doen.
Rhenen is geen onbekend terrein voor Bart: hij woont er sinds zijn jeugd en was als middelbare scholier lid van de Jongerenraad van de gemeente Rhenen. Ook voor de SGP is hij al langere tijd actief: eerst als bestuurslid van de SGP-jongeren Vallei & Rijn en sinds 2018 als fractievolger in de Rhenense gemeenteraad, met name op het Sociaal Domein.
In het dagelijks leven is hij actief als zelfstandig bedrijfsjurist. Bart over zijn benoeming: “Allereerst wil ik het bestuur bedanken voor het vertrouwen in mij, dat vertrouwen is een belangrijke motivatie om mij als lijsttrekker te gaan inzetten. Daarnaast wil ik de huidige lijsttrekker Gert van Laar hartelijk danken voor zijn jarenlange inzet. Mede dankzij hem is er een stevige basis gelegd voor de komende periode. Verder neemt de SGP als grootste partij op dit moment deel aan de coalitie en levert een wethouder in de persoon van Peter de Rooij.’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden