<p>Initiatiefneemster Maja Steenwijk (links) met de veteranen.</p>

Initiatiefneemster Maja Steenwijk (links) met de veteranen.

(Foto: Pieter Vane)

Bloemenpracht als eerbetoon aan veteranen: Witte Anjer Perkje

Veenendaal - Veenendaal heeft een eigen Witte Anjer Perkje. Initiatiefneemster Maja Steenwijk, veteraan Hermy Heymann en wethouder Engbert Stroobosscher onthulden dinsdag het Witte Anjer Perkje bij het Monument voor de Gevallenen aan de Kerkewijk in Veenendaal.

Het Witte Anjer Perkje is een eerbetoon aan veteranen, waarbij de witte anjer symbool staat. In 2019 is het Nationaal Comité Veteranendag begonnen met de oproep aan gemeenten om hun veteranen te eren en te waarderen met een perkje dat bloeit in de dagen en weken voorafgaand aan Veteranendag (26 juni).

In de houding

Er waren dinsdag aan het eind van de middag dertien veteranen aanwezig. Wethouder Stroobosscher hield een toespraak met naast hem initiatiefneemster voor het Witte Anjer Perkje Maja Steenwijk.

Bij de officiële onthulling van het perkbordje door de wethouder en Maja Steenwijk stonden de veteranen in de houding.

Prominente plek

Wethouder Engbert Stroobosscher: “Ik vind het erg belangrijk dat er aandacht is voor onze veteranen en daarom verdient dit perkje dan ook een prominente plek in Veenendaal, bij het oorlogsmonument.

In gemeente Veenendaal wonen 380 veteranen, die onder veelal lastige en gevaarlijke omstandigheden de vrede moesten bewaren. Dat verdient waardering.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden