<p>speelplezier bij de waterpomp op het groene schoolplein van De Plantage</p>

speelplezier bij de waterpomp op het groene schoolplein van De Plantage

(Foto: Leanne Oudes)

Schoolplein De Plantage nóg groener

Veenendaal - “Hier heb je allemaal planten waar je tussendoor kan rennen en waar je tussen kan verstoppen, dat is cool!” Dat kinderen heerlijk spelen tussen het groen, is zeker te zien tijdens een rondje over het plein van christelijke basisschool De Plantage. 

Het schoolplein aan de Zoete Inval bestond eerder vooral uit betontegels met daarop verschillende speeltoestellen. Dat veranderde een aantal jaar geleden in een groen plein rondom de school waar van alles te beleven en ontdekken valt.

De afgelopen weken keken de kinderen hun ogen uit, want wat werd er weer veel geklust buiten. Het groene plein werd nog groener! De oude speeltoestellen werden vervangen door een wilgentunnel, toestellen van natuurlijke materialen en zelfs een waterpomp! “Het is gaaf dat alle toestellen van hout zijn, dat past bij het natuurlijke van ons plein,” reageert een leerling uit groep 7.

Ook kinderen uit de buurt van De Plantage kunnen genieten van deze speelplaats. Na schooltijd is een deel van het plein geopend en kan er volop gespeeld worden. Wel handig om een passende outfit aan te trekken, want schoon zul je niet altijd blijven op deze groene plek!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden