<p>De Oranjes met supporters- en artiestenbus.</p>

De Oranjes met supporters- en artiestenbus.

(Foto: De Oranjes)

Veens EK-lied groot succes

Veenendaal - Het lied ‘Oranje dat is mijn kleur’ dat is gemaakt door De Oranjes uit Veenendaal en Asperen is voor de derde week op rij opgenomen in de TOP10 Oranjehits op Digiplug en is sinds de release vorige week op Spotify al meer dan 3100 keer beluisterd.

Het doel van de vriendengroep is dat het straks in het stadion klinkt: “We hebben een prachtige oranjezomer met het EK en straks ook de Olympische Spelen. We hopen alle supporters zeker in deze coronatijd het plezier te geven dat we zelf ervaren bij dit lied en de sporters te helpen aan succes.”, aldus zanger Tjalling Wiersma namens De Oranjes.

Speciale bus

Het lied is al te beluisteren via Spotify, Digiplug en YouTube (lyrics video) en inmiddels staat de officiële videoclip ook online. Oldtimer- en artiestenbus De Oranjes kochten een speciale oldtimer stadsbus die nu is omgebouwd naar supporters- en artiestenbus.
Rob van Ooijen: “We kochten hem om met het gezin te gebruiken als camper, maar met het EK voor de deur moest hij eerst oranje gemaakt en hopen we straks ook de wedstrijden te bezoeken.” Afgelopen week werd de bus al ingezet bij de opname van de videoclip.
“We rijden met de bus rond waarna er steeds mensen instappen en er even later oranje uitkomen. Hiermee willen we laten zien dat het liedje echt de oranjekoorts kan aanwakkeren”

Optreden

Dé droom voor muzikanten die EK-liedjes maken is optreden in volle feestkroegen. Dat hoopt ook Tjalling, maar hij is realistisch. “Als we één keer een kroegje in kunnen is het al mooi meegenomen.” Toch staat er al één optreden op de planning: de vijf vrienden mogen in september komen zingen op de Minifeestweek in Hei- en Boeicop (Vijfheerenlanden).
Alleen is dat pas ver na het EK. “Maar misschien kunnen we een keer optreden naast een terras waar een tv-scherm hangt”, denkt Tjalling hardop.
“Of we rijden met onze bus naar het stadion rijden als er een wedstrijd is.” TOP 10 notatie Na lancering kwam hij binnen op plek 39. De Plug TOP 100 wordt samengesteld op basis van het aantal downloads en streams van de releases in het systeem van Digi Pluggen. Het laat de releases zien die afgelopen week het populairst waren onder 250 radiostations in Nederland, en die dus een grote kans hebben gedraaid te gaan worden. Hier staat het lied ook al voor de derde week op rij in de top 10 Oranjehits.

Goed teken

Wiersma: “Het is een goed teken dat het lied daar direct in de smaak valt, maar we willen meer. We hopen dat het liedje natuurlijk de internationals bereikt en dat het uiteindelijk ook in het stadion klinkt.” Opbrengst voor KWF en Oranje Fonds De opbrengst van het liedje gaat naar een goed doel.
“Dat wordt het Oranjefonds, of het KWF. We hoeven er zelf niet rijk van te worden. Het gaat ons vooral om het plezier en succes”, besluit Wiersma. www.deoranjesband.nl

Het lied is te zien op:

https://youtu.be/uHq0SXCMAI4

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden