Foto:
aangeboden door airquee.eu

Een springkussen kopen als particulier? Dat kan!

Een springkussen maakt een kinderfeestje compleet! Je bent vast wel eens ergens geweest waar de kinderen zich lekker konden uitleven op een springkussen. ‘Hadden we er thuis ook maar een’, zullen ze hebben gedacht. Nou, dat kan! Ook als particulier kan je een springkussen kopen.

Voor één feestje is het voordeliger om een springkussen te huren, maar als je er vaker gebruik van wilt maken dan kan het kopen van een springkussen zomaar voordeliger zijn. Er zijn genoeg springkussens te vinden die duizenden euro’s kosten, maar vanaf € 995,- heb je al een compleet springkussen met een aansprekend thema. Bijvoorbeeld een piraten- of princessenspringkussen, of eentje met oceaan- of junglethema. Alles is mogelijk. De prijs is inclusief blower, keuringscertificaat en 2 jaar fabrieksgarantie.

Praktisch

Bij de aanschaf van een springkussen moet ook aan een aantal praktische zaken worden gedacht. Zo heeft het springkussen ruimte nodig. De kleinste springkussens zijn ongeveer drie bij vier meter groot. Het is aan te raden om rondom het springkussen zo’n 1,8 meter vrije ruimte te houden.

Fabrieksgarantie

Zoals gezegd worden de springkussens geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie, maar het springkussen gaat natuurlijk veel langer mee dan dat. Bij intensief gebruik heeft een springkussen een levensduur van gemiddeld vijf jaar. Bij particulier gebruik zal het springkussen  minder intensief worden gebruikt, dus gaat het nog veel langer mee. Daarmee is de aanschaf van een springkussen echt een investering voor meerdere jaren.

Stroomverbruik

Het luchtkussen wordt opgeblazen met een blower en die verbruikt uiteraard stroom. Hoe groter een springkussen, hoe krachtiger de blower. Een standaard springkussen zoals hierboven beschreven heeft meestal een blower van 1100 watt. Dat is vergelijkbaar met de grotere huishoudelijke apparaten. De blower kan gewoon aan een normaal stopcontact worden gekoppeld. Denk er wel aan dat er niet teveel elektrische apparaten op dezelfde stroomgroep zijn aangesloten. De wasmachine en de strijkbout kunnen immers ook niet altijd tegelijk aan.

Veiligheid

Vergeet ook de veiligheid niet. Koop alleen een springkussen als dat is voorzien van het EN14960-keurmerk. Dan weet je zeker dat het springkussen aan alle veiligheidseisen voldoet. Volg bij het gebruik alle veiligheidsvoorschriften op zoals die staan vermeld in de handleiding. Plaats het springkussen indien mogelijk op een zachte ondergrond of zorg anders voor valmatten, veranker het springkussen goed en gebruik het niet bij harde wind. Ook moet er (wettelijk) altijd toezicht zijn van een volwassene.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden