Foto:
aangeboden door slotenmaker-holland.nl

Welke stappen kan je nemen tegen inbraak

Wanneer er in je woning is ingebroken is dat geen fijne situatie en kan je een gevoel krijgen dat je je onveilig voelt in je eigen huis. De gedachte dat er vreemden in je huis waren die je bezittingen hebben aangeraakt of zelf hebben meegenomen is niet aangenaam. Daarom is het nemen van maatregelen tegen inbraak vrij belangrijk. We geven in dit artikel een aantal tips die je kunt gebruiken om je huis tegen inbraak te beschermen.

Inbraakstatistieken Nederland

Er worden gemiddeld 125 inbraken gedaan in Nederland, dit zijn voornamelijk woninginbraken. Elke gemeente is anders en sommige gemeenten hebben hier meer last van dan andere gemeente. Het is bekend dat rond de feestdagen de cijfers stijgen, dit komt doordat bewoners vaker van huis zijn.

Camera’s en alarmsystemen installeren

Met een alarmsysteem is de schade beperkter wanneer er een inbreker je woning binnen wilt komen. Als het alarm afgaat zullen de meeste inbrekers schrikken en vluchten. Naast een alarmsysteem kan je ook camera’s ophangen. Met camera’s kan je 24 uur per dag zeven dagen per week een oogje in het zeil houden.

Beveiligde sloten

Als je de deur uitgaat is het belangrijkste dat je kan doen deze achter je op slot te doen, dit geldt ook voor ramen. Zo wordt de kans al kleiner dat er een inbreker je huis in komt. Voor alle sloten op deuren en ramen is het aan te raden om een merk te nemen dat goedgekeurd is door het Politiekeurmerk. Deze moeten daarnaast op de juiste wijze gemonteerd worden, dit kan een slotenmaker voor je doen. Zoek een dichtstbijzijnde slotenmaker of ga naar Slotenmaker Arnhem.

Belichting

Buitenverlichting kan inbrekers ook wegjagen, veel bewoners kiezen daarom voor verlichting bij de voordeur die met een bewegingssensor aangaat. Deze zal een inbreker ook laten schrikken wanneer hij opeens aangaat. Naast verlichting met een bewegingssensor is het ook handig om een deurspion te installeren, zo kan je altijd zien wie er voor de deur staat.

Hond als beveiliging

De meest oudste manier van beveiligen is om een hond in huis te halen. Honden zijn enorm waaks en blaffen vaak naar de voordeur wanneer er iemand staat of maken je snel wakker wanneer er iets aan de hand is in huis. Daarnaast zorgt een hond ook voor een gezellig huis!

Sleutel in het slot laten

Veel mensen laten hun sleutel in het slot wanneer ze thuis zijn, dit zorgt ervoor dat het slot geblokkeerd is. Maar het zicht op de sleutel vanaf buiten kan aantrekkelijk zijn voor een inbreker. Daarom wordt het afgeraden om een sleutel in het slot te laten, het wordt daarnaast overigens ook afgeraden om de sleutels in de buurt van de deur te laten. Inbrekers zijn tegenwoordig enorm creatief en kunnen op meerdere manieren je sleutel in handen krijgen zonder dat je je daar bewust van bent!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden