Foto:
aangeboden door bongosolar.nl

10 tips voor het kopen van zonnepanelen

Als je op zoek bent naar een om je huis te verduurzamen en te besparen op je energierekening, zijn zonnepanelen een heel goede optie. Naast de beschikbaarheid van groene en duurzame energie, zorgen ze ook voor financiële voordelen. Als je overweegt om zonnepanelen aan te schaffen, hebben we tien tips verzameld om je op weg te helpen.

1 Zonnepanelen huren

Je kunt zonnepanelen ook huren. Zo hoef je niet direct een grote investering te doen maar geniet je wel direct van alle voordelen van zonnepanelen. Je kunt later altijd nog overgaan tot de aankoop ervan.

2 De status van je dak bepalen

De status van je dak bepaalt uiteindelijk het rendement van je zonnepanelen. Eventuele schaduwpunten en de oriëntatie van je dak spelen hierin een grote rol. Op schuine daken worden zonnepanelen bijvoorbeeld met een sterkere hellingshoek geplaatst waardoor ze zoveel mogelijk direct zonlicht kunnen opvangen terwijl op platte daken een andere hoek wordt gehanteerd. Neem ook de ruimte op je dak mee in het proces.

3 De terugverdientijd berekenen

Jouw zonnepanelen leveren maar liefst 25 jaar ongehinderd profijt op. Ook daarna heb je er nog plezier van, alleen dan tegen een iets lager rendement. Met de BTW teruggave op zonnepanelen en de energie die je kunt doorverkopen aan de energiemaatschappij, kun jij de terugverdientijd van de zonnepanelen aanzienlijk verkorten.

4 Bekijk je huidige situatie

Het huidige energieverbruik van je huishouden vertelt je hoeveel zonnepanelen je ongeveer nodig gaat hebben om hier zo veel mogelijk voordeel uit te halen. Neem daarom de grootte van je huishouden mee in de aanschaf van je zonnepanelen.

5 Vraag altijd de BTW terug

Het terugvragen van de BTW die je over de zonnepanelen betaalt, is dé manier om de terugverdientijd te verkorten. Zorg dus dat je dit doet of laat je hierbij helpen!

6 CO2 neutraal wonen

Met zonnepanelen op je huis, zet je een grote stap richting een CO2 neutraal huishouden. Dit is dan ook de ideale gelegenheid om andere manieren van verduurzaming te onderzoeken zodat je de groene energie van je zonnepanelen optimaal gebruikt!

7 Kies voor een gecertificeerde leverancier

Je wil natuurlijk het liefst minimaal 25 jaar lang geen omkijken hebben naar je zonnepanelen. Kies daarom een leverancier die de juiste certificaten heeft. BonGo Solar is aangesloten bij Holland Solar en bij de Stichting Garantiefonds ZonneEnergie. Daarnaast zijn alle monteurs in het bezit van de juiste certificaten volgens de NEN1010-normen en is BonGo Solar voorzien van InstallQ en ISO9001 certificering.

8 Vraag een offerte aan

Door een offerte aan te vragen, kom je niet voor onnodige verrassingen te staan en weet je precies wat er voor jouw dak mogelijk is.

9 Profiteer

Profiteer dubbel van je zonnepanelen door energie te verkopen aan de energiemaatschappij. Zo hou je er aan het einde van de maand nog een extra bedrag aan over

10 Laat je adviseren

Natuurlijk denkt de leverancier van je zonnepanelen altijd met je mee en kan zodoende een oplossing op maat voor jou maken. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je altijd de hoeveelheid, kwaliteit en energiebesparing van zonnepanelen geniet die bij jou past.

BonGo Solar als adviseur en installateur

BonGo Solar bestaat sinds 2012 en staat sindsdien altijd voor kwaliteit: wij zorgen ervoor dat u altijd voorzien bent van professioneel advies en we maken in ons assortiment alleen gebruik van A-merk producten. Met de aanschaf van onze zonnestroominstallatie bent u altijd voorzien van de nieuwste ontwikkelingen op technisch gebied. Bij BonGo Solar heeft u meerdere keuzemogelijkheden voor de aanschaf van uw zonnepanelen: u kunt zonnepanelen kopen of zonnepanelen huren. Onze kundige monteurs zijn allemaal voorzien van de juiste certificaten. Zo garanderen wij keer op keer veiligheid en kwaliteit. Daarmee maken we duurzame energie beschikbaar voor iedereen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden